Thursday, October 24, 2013

Tailor Baju Nikah. Help Me Pls!

Assalamualaikum.....
dah lame gile kot xupdate blog.. heheh..kebizian yg melampau..
Saya nak minta tlg b2b n ex b2b..meh la tlg saya...
saya tengah carik Tailor untuk baju nikah...
kalo boleh area- bukit jalil, kinrara....
pls help me ye.. sile tinggal kn jejak anda.........
plssssssssssss

Thursday, September 12, 2013

CHEWABLE VITA-C PLUS 100mg A.K.A VITAMIN C SHAKLEE

Assalamualaikum... hari ni nak share sikit tentang Chewable Vita-C Plus dari Shaklee ni..
Dengan tambahan Bioflavenoids Complex, Chewable Vita-C Pluss 100 mg kini mengalami revolusi apabila menjadi suplement vitamin C yang paling lengkap di pasaran.

Kebaikan Chewable Vita C Plus 100mg :

1. Bersifat antioksidan
2.Untuk kesihatan tulang, gigi, dan gusi
3.Immune booster
4.Disyorkan bagi mereka yang sukar untuk menelan pil
5.Semulajadi tanpa pewarna, perasa, pemanis dan pengawet tambahan.
6.Tablet kecil yang mudah larut dalam mulut.
7.1 biji Chewable Vita-C Plus 100mg bersamaan dengan setengah biji oren
8.Vitamin C terbukti berkesan untuk kecantikan kulit



             Shaklee ID - 989935
             Wassap : 0163914894

Shaklee dan set JErawat

Assalamualaikum.. hari ni nak share sikit..set jerawat Shaklee yg sy ambik..berkesan..alhamdullilah...
baru je pakai sebulan... then bila makan vitamin shaklee ni nak lawas pon dah jadi teratur.. setiap hari mesti *** dlm 2, 3 sehari..kl dulu sy ni memang susah sikit nak ***, xlawas kan.. hehhh

then  bile try set Shaklee ni rase nye berbaloi sgt dengan vitamin2 ni dan HARGA die pula MAMPU DIMILIKI!!!

Set Kecantikan:

1. Vitamin B-untuk mengatasi kulit kering, mengawal jerawat dan menaikkan seri muka, ala-ala "glowing" gitu.
2. Vitamin C- meningkatkan pembentukkan kolagen, mengahalang kedutan, mencerahkan kulit dan mencegah pigmen terbentuk.
3.Vitamin E - anti penuaan, mencerahkan kulit dan membantu menghilang kan parut.

Ketiga-tiga vitamin ni merupakan vitamin wajib yang perlu anda ambil untuk mencantikkan diri dari dalam.

Jika ada budget, boleh la add on,

a. Alfafa - masalah jerawat yang teruk(mencuci dalaman badan)
b.ESP-memudarkan parut, membantu menghasilkan sel-sel kulit baru dengan cepat
c.GLA-mengurangkan jeragat

bagi yang ade masalah seperti :

i.Jerawat yang teruk - anda di galakkan mengambil Alfafa + ESP
ii.Masalah jeragat - GLA+ ESP
iii.Kulit kusan dan tak sekata - ESP


Sekiranya berminat, boleh wassap me  : 016-3914894
atau like di facebook saya : DaSweetAppleNutrisi‎
Shaklee ID - 989935
COD area kinrara, equine park, bukit jalil, alor gajah, tampin

Saturday, August 31, 2013

CarOtomax Shaklee untuk rabun mata

Assalamualaikum..
Entry kali nk stori pasal kelebihan CAROTOMAX dari Shaklee ni.Untuk pengetahuan semua,Carotomax mampu menurunkan power mata kita,insyaAllah…harga nya pon mampu dimiliki..hanya RM60 untuk sebulan..murahkan??

APA ITU CAROTOMAX?

CarotoMax merupakan campuran luarbiasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap. CarotoMax mengandungi 6 varieti karotena dan diekstrak daripada rangkaian sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dan lain-lain. Ahli nutrisi mencadangkan pengambilan 5-9 hidangan sayur-sayuran dan buah-buahan untuk mengekalkan konsentrasi beta-karotena dalam darah, seterusnya memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit, dan mencegah kanser.

MANFAAT UTAMA

  • Lebih selamat daripada Vitamin A- Penemuan terawal vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu vitamin A. Didapati juga pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksiditi. Namun saintis telah menemui beta-karotena pada tahun 1932, iaitu satu prekursor vitamin A, dan beta karotena didapati selamat untuk pengambilan.
  • Mempertingkatkan penglihatan - ia menghasilkan 'ungu visual' yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia mempertingkat masalah penglihatan seperti, nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floasters, eye bags dan gegelung hitam di mata.
  • Meredakan penyakit kulit - pengambilan yang mencukupi dapat melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, jerawat dan akne. Penggunaan luaran untuk merawat postule, scabies, akne, ulser kulit.
  • Melindungi Epithelial - ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus.
  • Melawan Kanser dan Oksidasi - Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini mengurangkan risiko kanser, terutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.
  • Menggalakkan perkembangan normal dan sihat - merangsang perkembangan kanak-kanak / remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi. Juga menghasilkan sperma yang sihat.


Shaklee Indepent Distributor:989935
Wassap:0163914894

Shaklee B-Complex



Assalamualaikum... now nk stori sikit pasal BComplex ni ha...
Sape yang perlukan vitamin B ni??
Semua individu perlukan vitamin B teruamanya mereka yang:

1.Terdedah kepada sinaran matahari
2.Terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak
3.Mereka yang mempunyai sakit kencing manis,tekanan darah tinggi,migrane
4.Mereka yang tidah fokus dlm pekerjaan.
5.Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan
6.Mereka yang nak nampak cantik dan muda
7.Mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya
8.Wanita yang mengambil pil perancang

Apa pula Kepentingan B Complex Shaklee ini kepada tubuh badan kita??

1.Membantu untuk mengekalkan tisu otak yg sihat,saraf,kulit,mata,rambut,hati dan
  mulut seta otot di dalam saluran usus gastro.
2.Terlibat dalam penghasilan tenaga dan berguna untukkemurungan dan stress. Ia adalah nutrien anti-tekanan 
3.Diperlukan untuk pembentukan darah,dengan itu,ia membantu mencegah anemia.
4.Membantu untuk menggelakkan sawan,epilepsi dan membantu mengatasi keletihan dan ketagihan makanan.
5.Membina rambut yang sihat dan mencegah uban
6.Membantu tindak balas imun,mencegah kemandulan,masalah haid,multiple sclerosis,gangguan saraf,skizofrenia,membantu fungsi seksual,kesukaran penglihatan,masalah kehilangan berat badan, dan melindungi terhadap keracunan plumbum
7.Membantu dalam merawat alergi,menyembuhkan luka,mengawal penyakit jantung

okay itu la sikit sebanyak kelebihan B Complex Shaklee yang dapat dikongsi kan..nanti saya update lagi yaa... hehe...any question @ order boleh drop comment dan wassap ke number saya...



Shaklee Independent Distributor - 989935
Wassap: 0163914894

Vitamin Shaklee dan Ibu Mengandung



Vitamin Shaklee yang dicadangkan untuk para ibu bermula dari saat kehamilan hingga semasa menyusu bayi ialah:-
1) Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)
2) Chewable Vita-C 100mg
3) B-Complex
4) Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)
5) Ostematrix (Calcium & Magnesium)
6) OmegaGuard (EPA & DHA)
7) Zinc Complex (Selepas bersalin)
8) Alfafa Complex (Selepas bersalin dan semasa menyusu - as MILK BOOSTER)

1) Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin) Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Ini sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting untuk kesihatan optimum dan perlu dalam menjamin kesejahteraan secara am.

Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

2) Chewable Vitamin-C
Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.
 
3) B-Complex
Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.
 
4) Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)
Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

ESP membantu memekatkan susu, memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal. 

5) Ostematrix (Calcium and Magnesium)
Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua. Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.

6) OmegaGuard (EPA and DHA)
DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak. DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.

Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA.

Atas sebab ini pakar mencadangkan supliment Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.

Omega 3 juga membantu pembakaran lemak, dan membantu ibu kembali slim dengan lebih cepat selepas bersalin.

7) Zinc Complex (Selepas bersalin)
Membantu penyembuhan luka bersalin dengan lebih cepat dan membantu mengelakkan post-natal depression.

8) Alfafa Complex (Selepas bersalin dan menyusu - as MILK BOOSTER)
Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU.




Shaklee Independent Distributor ID-989935
WASSAP-0163914894
 https://www.facebook.com/DaSweetAppleNutrisi