Thursday, November 15, 2012

i love braces

i love braces!
dah seminggu lebih pakai.. alhamdullilah....dah xsakit lg..dah x makan bubur lg.. hihi
betol la kate orang, pakai braces ni mbuatkn diri kite lagi confident dan lagi happy...
dan x sabar nak tunggu gigi ni tersusun rapi...
seronok yonok!!..

mule2 je rase sakit.... mr ulser pong xsempat nk berumah ... kene byk minum air kosong..alhamdullilah...
lgpon air kosong boleh buang toksin di dalam badan kite....

perasaan? xsbr nk tgu next appoiment... gosok gg pong x sakit lg dah.. gigi bwh bertemu gg atas pong dah x skit dah.. hehe

cume.... susah skit nk crik berus gg untuk si pemakai braces... watson n guardian kt endah prade ni tade.. xtaw la aku kt tmp len cmner....



nt next appoiment nk beli la 1 berus gg kt klinik dr zarin, boleh letak kt opis. so far, kt opis aku pakai berus gg anak buah aku punye... hehe..... (0-2 tahun) , kecik n lembot sikit berus nya

Thursday, November 8, 2012

wif mr braces

tara.... ari ke empat baru ade mood nak hambek gambo... tu pon kesakitan yg makin berkurang ...ape yang penting just set kt mind tuh, xsakit pong...pas2 ilang sikit sebanyak keperitan ini..hehe
betol..x tipu

ni mase kt opis ... walaupon keje melambak-lambak, takpe..
agak bertambah lebar muka+bibir daku di pic ini ya... hehe
ni plak juadah lunch time aku... tp b4 msuk opis tadi da makan bubur ikan dah...ni nk kunyah2 kt opis la, tp bkn leh kunyah pon, kemaam2 dlm mulut jek..  supaya berat badan x turun... tu paling penting

ni je yang termampu tokkk....sebab air Dutch Lady ni ade protein, kalsium,vitamin A,vitamin B2, so untuk melengkapkan nutrisi2 dalam badan, aku minum ni lah... harap2 berat badan x turun sangat2...
 yang penting, aku xnk berat badan turun, kl turun dlm 2-3 kg tuh oklah...nt nmpak cengkung sgt....pas2 kene byk minum air supaya  MR ULSER x singgah bercinta ya! so far, alhamdullilah, xde lg ulser after day 4, minum air bayak + kurang kan bercakap sbb npk besi gerak2, kene dlm mulut, tkot ulser + prepare jugak la ubat ulser, tarok jugak la kot2 teempat yg bakal MR ULSER nk becinta tuh cepat2 aku letak, pastu MR ULSER tuh pandai mengundur diri....

nati aku post kn ubat ulser mane yg aku pakai,mujarab jugak lah.......

Wednesday, November 7, 2012

a day b4 mr braces treat me!

nak di buatkan cerite sunday tuh, aku n wif my team ade activity kt mid valley... seakan2 tournament bowling+wayang+dinner ....
xbayak sangat pong ambik gambar walau aku taw ni hari2 terakhir aku sebeluh bercinta dengan mr braces!
 me wif fatin nasuha and nurul. nurul is my levelmates+unimate mase kat Lendu terchinta dulu, fatin plop is my teacher.. hehe, all thing about braces aku akn tanye die....die pon dah nak bukak dah braces die ....
wink2!
gambar lepas becinta dengan mr braces nanti aku upload...so far, xde mood lagi nak bergambar sakan...
sebab... is soooooo hurtttttttttttttt u noeeeeeeeeeeeee!!!!!!

braces part2 (05112012)

salam kawan....arini merupakan hari bersejarah untuk aku..ape tak nye..arini aku pakai braces...
appoiment kol 3pm..tp aku smpai klinik kol 12.30pm.. gile excited!
pastuh akak tuh kate, awal ngat aku datang..aku ingat kene ambik number ke ape..hehe...
then....lepas kol 3 aku masuk la..tunggu name di panggil..bedebar tuh usah nak cakap....
xlame pas tuh la...area kol 4pm gitu name aku dipanggil..aku p0on masuk...dr zarin pon la explain, bla2....
ade 4 gigi kene cabut..so far... die xcabut dulu..die pasang kan braket dulu.....

mase dok2 tengah pasang tuh, aku usha2 jugak tengok kt lampu mesin tuh..hehe..ade pantulan..rase nak tergelak pon ade....ade kaler2 biru..gam kot....pastu aku pon tutup la mate, tuk menggelak kan dari aku ketawa..hehe

memula doc cuci dulu gg aku,lepas tuh aku keluar jap.tunggu darah berhenti kata nya...lepas setengah jam, name aku di panggil semula..mase pasang braket tuh xsakit pon...biase2 lah...

lepas tuh bile keluar je clinik semua org pandang < atau perasaan aku je > mule la aku senyum...senyum malu..hehe....xtaw nk senyum camne....senyum napak besi ke senyum katup mulut ek?? hehe

then, bayar la deposit+cuci+berus gg n bla2

so..arini ini adalah ari ke tiga aku memakai besi ini..sakit????????????
sangattt sakit....................waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...;(
sakit bile lepas gosok gg, mase makan...kene makan bubur jek..xleh nk kunyah...
makin ari makin berdenyut2....xpe, sabar yang penting

sumtimes rase give up pon ade, mcm nk g clinic balik pastuh suh doc bukak besi2 ni.....
tapi bile dok ngn opismate ni, sakit tuh terasa kurang..thanks of being my friends...
love u'oll so muchhhhhh......................