Saturday, March 30, 2013

1 month before E-day

alhamdullilah .. so far preparation for my E-day almost complete. Sekarang ni just tinggal nk bayar balance2 yang sudah di deposit kan ...

lebiy kurang 3 bulan preparation tok E-day, nanti mase B-day, mesti tah berapa lame la preparation nye... tapi terasa puas la...alhamdullilah ..

1.Baju tunang - done
2.Pelamin - done
3.Hantaran - done
4.Bilik - done
5.Candy Buffet -done
6.Catering -done
7.Props -done
8.HandBoutique -done
9.OP-done
10.MUA-done
11.Goodies -done
12.Gubah Hantaran-not yet
13.D.I.Y -not yet

DIY plak, just buat mr mustaches n ms lips je.. hehe..rasanye tu je yang mampu nak buat tok majlis tuh nanti..props plak macam "congratulation" n lain2, malas nk buat sebenarnye...

Harap2 dipermudahkan segalanye....rasa macam xsabar pon ade... boley x nak tuko E-day ke B-day terus.. heheehe.....

Tuesday, March 26, 2013

Half Moon Shawl Beads

assalamualaikum.....
nak share something......
beli halfmoon moon beads dengan harga sehelai rm35 kalo beli more than two sehelai jadik rm30...postage rm5...beli 4ke atas free postage...jika berminat sila drop your email...boley request colour ya....
COD : BUKIT JALIL, GIANT KINRARA,JJ EQUINE

Wednesday, March 20, 2013

ikan bakar petai-bangi

last wiken aritu kebetulan my mom ade training kt akedemik percukaian malaysia..tibe2 rse nk bwk beliau try mkn kt ana ikan bakar petai..woww...bunyi mcm menarikkan...dekat je ngn tol bangi..keluar tol bangi tuh ade roundboard..pastu ambk  kiri..kedai die sebelah kanan.betol2 sebelah bomba...ramai betol org.i sampai dlm 6.30..tunggu ikan dlm 40 minit jugak..nk kate sedap x..ikan segar..cume x msuk dgn selera aku la...rasenye ikan bakar umbai lg best..hehe..lain org lain selera...kedai ni xde nsik lemak.selalunye kl kami mkn ikn bkar mesti ade nsik lemak panasss...huarghhh terliur sebentar....time tu order..nadi putih 2+tomyam campur+teh tarik+teh o ais+ikan bakar petai(da lupe jenis ape)+yautaufu sotong kurita =RM 61. ..mahal x? hehe..btw my 1st time kn sini...not so bad la..pekerja dowang pn ramai....sedap jugak+ikan pon segar

Saturday, March 16, 2013

E-Day preparation part 2

okay....until now ade la dlm sebulan lebiyy lagi..so today my preparation is MEgeMAs BiLIk!!!
Disebabkan esokk nk masukkan set katil baru...so konola kemas..
katil i ksi adik..turun temurun.katil adik kasi kt adik sorang lg..katil adik sowang lg kasi kt anak buah lak.hehe.....
so..persiapan bilik yg belom lg adalah cadar..adehh..xtau nk crik mane yg cntik..sekarang xde offer...mbr rekemen g sogo..tp tatau bler nk g.tiap wiken hado hal....tentang my handboutique plak.aritu da order n full payment. .beli kt GM Klang..mhl plk tu..patu tetibe rse meyesal sbb dala jauh dr rumah then mahal.haishh..ni sume sbb rambangmate..huargghhhh...plak tu i kol owner tu xpnhnk angkat phone.die kate kl da siap akn kol..ni da 2mgu xkol pon..nk g sne plk.jauhh...so lepas ni kene pkr dl b4 beli sumthg....

Sunday, March 10, 2013

si gigi besi...sile jawab ini!

assalamualaikum.......
sebenarnye ade satu soalan nk tye pada si pemakai bracea...lepas gg dicabot, berape lame ek..angaranye gg yg lain tuh nk begerak ttp lubang yg dcabut tuh? hehe..... yela..kdg2 dlm gmbr..zoom dkt2 boley npk rongak......=)
arini follow up lg...mcm biase ka..just ketat kn wire n tuka kaler band! ni yg plg sukee..td igt nk hambik pink...tp pink xcukup...lastt i ambk kaler biru cair.
smpai klinik dr zarin 5minit b4 9am,org da ramai gler.waaaaa......;( nila mslh kl walk-in,xdo appoitment
hari ni bwk schoolmate g jpe dr zarin.die pon nk psg braces.tgok die gler excited...mcm i dl ms awal2.hehehee
ms ketat kn wire,makk aii sakit gile pembantu die buat..memang xberape nk bekenan kl assistant die yg take over..
pade c pemakai braces dluar sane..blh x bg sy anggaran bape lame agk2 lubang cbot gg nk tutup? heheheeeee

Thursday, March 7, 2013

Pinjaman PTPTN - BIASISWA PTPTN -Part 1

assalamualaikum readers sekalian.....

hari ini nak memberi sedikit infomasi kepada pelajar2 yang pernah berada di bawah tanggungan PTPTN ....
PTPTN menawarkan pinjamanan  100%PTPTN kepada bentuk biasiswa bagi mereka yang menda ijazah sarjana muda dengan kelas pertama ...

sape2 yang mendapat kelas pertama dalam ijazah mereka, i ucap kan taniahh ye... n jgn lupe mohon penukaran PTPTN ke biasiswa ni.. yela, alang2 ade rezeki cube try ...InsyaAllah .........kalo korang nak taw, penukaran ni bukan secara automatik ye, kene buat jugak itam putih nye

okay..........

first step ....

1. Sila buat surat rasmi - mestila buat surat sikit2..pas2 korang ayat2 la skit...tp jgn pnjg lebar sgt

   dalam surat tuh boley letak :

                                                             Name
                                                             IC
                                                             Program
                                                             Universiti
                                                             No Pelajar
                                                             PGNK

 macam kat gambor bawah ni ha: hehe....


 2. Kemudian sile print Borang Akuan Pelajar, Permohonan Pengecualian Bayaran Balik Pinjaman
 dari link sini :  Borang Akuan Pelajar Bagi Permohonan Pengecualian Bayaran Balik Pinjaman

3. Lepas isi, sila print salinan MQR plak, iaitu salinan perakuan dari Lembaga Akreditasi Negara (LAN/MQRI)..
 boleh ambik dr sini MQR.

4. Akhir sekali, jangan lupe kepil kan jugak softcopy Transkrip dan sijil kelas pertama degree anda itu ..And AND ANDDD paling penting Transkrip tuh kene dapat pengesahan dari Naib CAnselor Uitm, means kene g Uitm Shah Alam la...so, time I arituh, first time ambik one day leave, smpai2 Uitm, semua staff dowang ade perarakan apetah...waa.....;( penat taw travel jejauh ..pastu membazir je cuti i). 2nd time i pegi, ambk half day leave je..pas2 smpai2 dah lunch hour pulak...so kene la tunggu sat...lepas lunch br dtg balik.Kejap je, just g kat bangunan Canselori tuh pas2 ckp kt receptionist tu, and nti die suh naik kt tingkat 4 kot.senang je

5. Kemudian boleh la di Pos LAju kan ... hehe... dan jangan lupe sain ye di surat rasmi tuh

untuk syarat2 nye pulak :

1. Mengikuti kursus secara sepenuh masa.
2. Berjaya menamatkan pengajian dlm tempoh yg ditetapkan
3.Pembiayaan PTPTN tak bertindih dengan tajaan lain.
4. Permohonan mesti di hantar sebelum tarikh tutup iaitu 30 JUN 2013
5. Kursus yang diikuti mestilah mendapat pengiktirafan dari Lembaga Akreditasi Negara (LAN?MQR)
6. Mendapat anugerah kelas pertama dalam ijazah sarjana muda

selamat mencuba kawan2!!

Wednesday, March 6, 2013

kekasih yang tak dianggap

Watch "Kertas-Kekasih yang tak dianggap" on YouTube
dulu time blaja kt uitm lendu glamer sgt lagu ni..hekhekhekkkk..until now lg ni stil beshh nk dgr. kl dgr tetingat zaman u dulu.hehe

Tuesday, March 5, 2013

emosi tergangu

salam reader n blogger......
tatau la knpe dgn aku mlm ni....
like mcm aku da tesalah buat pilihan...what should i do?  pls help me. ..... :(

Friday, March 1, 2013

E-day : Incomplete Things

Assalamualaikum reader and blogger2 sekalian.....
terima ksih kerana sudi menyingah kat blog saye ni ha
sejak menjak ni suke sangat bace B2B puye blog...pastu i terus jadik semangat gile n xsbr lak nk kawin...
hehe ....
tatau la..aura die lain macam .....

bebalik pade my e-day preparation, 30% stil incomplete
atas alasan :
 1. handboutique-DONE!!
 2. comforter-DONE!!
 ( disebab kan dah beli set katil bru, kene jugak letak comforter baru, ye x?)

skung ni dah xde sale, susah betol nk crik yg cantik n reasonable price..
btw , aku nk g plain n soft colour... xnk yg ade corak2....

 3.Kasot
kasot ni plak, in case OP ajak g outdoor photoshoot untuk banner ke, mane nak cekau kasot..pas2 ambk baju tunang seminggu awal....rasa mcm nk do sumthg b4 dat day .... masalahnye kasott kasott and kasotttttttt.....
 4. Props
even D.I.M pon props2 ni sume, stil rase mcm nk kene beli jugak...sebab sy xcreative nk buat yg    lawa2.... 

kalau anda2 semua ade idea mari la bekongsi besama saye....
ketandusan idea.. bile ckp ngn mr Chentaku, "Alaaa... b, wat simple2 je"
memang la i nk simple tp ni kan once in lifetime .. insyaAllah ...

so far skung ni, balance untuk majlis tuh nantis, means kena pay after majlis around RM 1900 ....
waaa....:(

after deposit n bla2.....
lepas ni break time kt opis, makan angin aircond jela.. hehehee...

xpe..pecaya pada rezeki Allah... insyaAllah... hope my bisnes going smooth and well.. amin