Sunday, April 3, 2011

emotion kt blogspot

sekarang ni aku tga nk blja gumana nk paste emotion nii... lau post atas tuh nk pak yg merepek repek tuh laa emotion aku yg x jdik...aduhaiii

Friday, March 18, 2011

holiday time!!

nk kte holiday xla holiday bebenor...cume wekend aku xler keboringan sesangat kan!
seronok jgk la... memule aku sgt2 ler mls nk g..berejam kot lam bus!

las2 sebab sijil..aku gagah kan diri!
1st xtvty adlah... p affin bnk..jmpe ngn ceo..i melaram abiss you! haha... CEO????? wowww........... !!

bajet dew beli bju bru...huahuahuaa...sebenarnnye beli pon sebab nk pkai raye... he he ehee....
pas2 ktrg g jln2 kt mid valley... allaaa..... yg ni kureng skit....sebab kt mane2 pon ade shpg mall kan..cm bosan2 n x beshh
sgt menat menunggu kwn2 ku dtg tok nek buss... sempat i posing2 u... sori la... mg gler cam...
opppsssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!



...then mlm plak! perancangan nk g tgok raja lawak live.. p kt gelanggang depa... tp smpai pon lewat..dan2 ler pakguard astro tuh xbg msuk....!!!!!!!!!!!!!!!!!
cissssssssssssss....................cissssssssssss dan cissssssssssss!!!!!!!!!!!!!! tp aku tabik spring la kt pakck bus ni... sebab memula sesat sudah... ng jam lgi...ngn ujan lg... 5 6 kli gak la pkck ni dok pusing2 tmpt sma...las2 spai 20minit lewat...kesian pkck thu! tp aku tol2 teharu la... lau aku 2 3 kli xjmpe dah blahh dah...
TERIME KASIHHH  pkck bus..........
saat2 yg d nanti kan..............................jeng2!!!!!!!............
hehe.... bukit tinggi .... tok petame kli aku ke cni
waaaaaaaaaaaa.............bes nyee..sebab leh mek2 gmbr
                                                             crdt to noraini sebab jdik cmrewomen 4 me!!
                                                                  gerbang pintu bukit tinggi
                                                                ooppppssssss.... mate te katop!!! silau laa beb
 hehe..... aku mg sgt sonok!
gse mcm nk bwk cik labu labi je p sni...sek g genting je..... bosan jgk.... hehe..... tp nk g sni na kai own transpot..... alohai......die... aku pon xthu jalan ke sini... hehe ecep nek bus persiaran.... wakakakakaaa
well... scra keselurhan aku leh ksi A- lah.. sebab xdpt msuk gelanggang rja lawak... well... berbaloi la aku berejam dlm bus!! muahahhh......
and plg bess.... aku jmpe kwn aku.. kwn bek ms kt skol lu...
kebetulan kami tdo kt uitm selayang... wa ckp sama lu... marbeless!!!
yelaa nk bnding uitm SA mche Lendu Melaka Kota Bharu... 4me la... selayang is da best kot??
xtaw la lau ade cwagan len yg lagi marrbelessss!!
yela..selayang tok dak medic.... special la skit kan... tp mg bes la apartment dowang tuh... gse semagat tol lau dok kt sne...smgat nk stdy weh!!
                 sonok wey jmpe kwn lame! syg ko yan! syg lebiy2! syg laa sebab ko bg aku pinjam iron... hehehe... syg jgk la sebab dtg melawat aku! hehe.. leh ke syg bersebab??? xlaa.... mg syg pon......:)


well i xsmpat you nk begambar penuh ngn sign board nie... sign board pon nk ambk gmbr ke?????
pegi la mam kt sape yg sbuk ckp cm tuh.... bg aku cmera aku aku nye pasai laa.....
haa..... well kwn2 ku nk begmbr ngn sign  board kna que dlu.. hee... xpelaa asal npk blkg pon jdiklaa.....

Sunday, March 6, 2011

dNeR oh DneR!!

last dinner tok dgre ni.....antra gmbr yg smpat d rakam....


 besama kak kama...ak suke tgok die! die cntik! n dia baek!!

 well cabutan bertuah...tp on dat night im not a lucky person lah!
crdt to noraini..pnjm adiah der~~
 bersama miss fizah...ak da strt minat kaler oren tanah nie! sebab beliau suke pkai kaler tuh! hehe
crdt tuh miss fizahh sumber inspirasi ku!
 my team futsal...ala..syg gmbr ramai2 bersama pingat xdek la....hehe..pingat je ade....:P
 me wi keeper..terrrbaeeeeeeeekkkkkkkkkkk lahhhhhhhhhhhh.........................
c gadis ini..hasil nukilan ku make up made over...haha

Saturday, March 5, 2011

25rm . . .
35rm . . . .
Murah2….bg aku da cukup murah..berbanding kt tempat au 45rm…50rm….55rm….tu bru selapis…lau kena inner dah double price! Perhh
Br je dok p anta bru dkt area uma flat aku ni….
Mkcik pertama: rm25 je…. Tp akak tkot la tebuat besar…..
Aku dlm hati: alahai…mcm akn tebesar je tgok tudung da thu..tp xpelah 25rm je….
Mkck ke2: slu akak ambk rm35 je…lau kurung biase rm 25rm…
Aku dlm hati: ok kot..muke akak ni cm penuh yakin jerk!

So kesimpulan nye mula la experiment aku ke atas kedua2 kain ku ituh!
Sem lepas anta bju kt mkck housemte…die ambk 25rm je tok moden….well skung da xdok uma tuh…payah la nk kontek ng c gadis berkulit putih gebu tuh!
Kena tgu 2 weeks bju tuh siap….lepas tuh br la ak akn plh yg mne..lau 2 2 x ok ana crik laen!
Kt uma ku ni ade 2 elai stok yg  lom tejhit.kna tgu result akak2 tuh dlu!
Mg gle kurung moden lahh skung ni wey…aduhai…
Aku mg sgt xksh…asal kejahitan tuh x sama nilai ngn kt tmp aku…kt cni mg sgt murah! Suke gler shpg sni…bg crdt kt tukang2 jht cni…waa caya sama luuu lahhh!!!!!


Saturday, February 5, 2011

PeTAi OH peTAi !!!

petai ohh petai....mkn petai nape la tekak aku gse mcm haus je..panas memanjang..mse makan...nk smpai segengam...xigt dunia!
haha...skrang padan muke akuu.....tetibe semcm nk crik ape khasiat petai slame ni...dok tau taram jaaa
................................................jadi..pengemar2 petai sile bace...................................

Strok. Berdasarkan penelitian yang diperolehi daripada The New England Journal of Medicine mendapati amalan memakan petai setiap hari berupaya menurunkan risiko kematian akibat strok sebanyak 40 peratus.
Merokok. Petai dikatakan berupaya membantu individu yang ingin berhenti merokok. Vitamin B6, B12, kalium dan magnesium yang terdapat di dalam petai dikatakan berupaya membantu tubuh sembuh cepat daripada ketagihan nikotin.
  1. Anemia. Dengan kandungan zat besi yang tinggi, petai berupaya menstimulasi pembentukan sel darah merah sekali gus mengurangkan derita pesakit anemia.
  2. Sembelit.Petai memiliki kandungan sera yang tinggi. la membantu memudahkan proses pencernaan sekali gus mengelakkan masalah sembelit.
  3. Kegemukan.Hasil kajian yang dilakukan oleh Institut Psikologi Austria, mendapati tekanan yang dialami akibat kerja menyebabkan ramai yang memilih coklat untuk mengurangkan tekanan. Begitu pun, makanan tersebut sebenarnya membuatkan anda berhadapan dengan masalah kegemukan. Amalan memakanan petai berupaya mengatasi
    masalah kegemukan.
  4. Depresi. Petai dipercayai dapat mengurangkan depresi. Ini kerana ia mengandungi Trytophan yang berupaya merubah mood seseorang menjadi lebih relaks dan tidak tertekan

dan yg plg besshhhh skli .............................

..................................Sindrom Prahaid PMS premenstrual syndrome..................................................
hemeopati amat efective dalam menangani pelbgai mslh PMS seperti kekejangan(skit d bhgia abdomen),rase xsedap perut atau kembung,terpksa mbengkok kan badan menahan kesakitan dan rase tidak selesa sepanjang waktu haid
.................................membunuh kutu babi..........................................................................................
dengan ambil potongan petai lekatkan/tempikkan pada kutu babi tesebut. baik untuk mebasmi kutu yang mnelekat pada kucing atau anjing

haha.....pasni rajin2 ler makan petai! yang busuk tuh lahh byk khasiatttttttt

semangat ku!!

dah lame jgk x menaip kt blog ni...hehe....mse yg slu mencemburi ku....sem 4 d kota bharu...alhamdullilah....sudah boleh mebiase kn dri apbla bejauhan dr famli...azam taun ni..alamk...da msuk bln 2 bru nk ade azam ka???
haha...xksh...yg pasti azam kli ni...nk pandai ckp omputih!wahhh....tiap2 ari beli de STAR...xbleh blahh...semagat beb!...sejak menjak besta ade!