Thursday, June 26, 2014

pakej candy buffet and chocolate fountain : Rumah Baitul Hidayah, Puchong #Birthday

Assalamualaikum...
masih belom terlambat lg x utk update candy buffet minggu ini.
Minggu ni event hari jadi.
Selamat hari jadi Nadhir dan Camilla!
terima kasih puan , kerana memilih kami sebagai candy planner anda.

Lokasi : Rumah Anak-anak Yatim, Baitul Hidayah,Puchong
Event : Majlis Hari Jadi
Tema: Mickey Mouse




                            
                                 Untuk tempahan pakej candy buffet and choc fountain blh wassap kami : 0163914894. 
                                                             Boleh juga like page kami : SweetApple CandyBuffet

Thursday, June 12, 2014

Wedding Preparation : DIY KAd KAhwin

assalamualaikum...
lame sudah x update blog ni tentang persiapan perkahwinan.. hehe
al maklum laa bz sokmo je skung
now nk share info tentang diy kad kahwin.
utk side sy, sy tempah je... malas nk diy..
so far tempah kt kedai ni.. ok la servis.draft cepat.. cume belom siap lg.. so xdpt nk share servis terbaik ke x. nanti sy update kt blog kl servis die tiptop/buruk ok...side tunang je yg diy. yelah lelaki kan.. dorang ni simple jee


step utk DIY kad KAHWIN .... :

1. Sila design kad anda dengan berhemah.. hehehe
   kl nk jimat kn... design kad depan belakang , satu helai A4 paper dpt 3 kad...
   nanti kalau internet cukup kuat, saya attach contoh gmbr OK!
2. Sy buat peta guna software SnagIT 8 je. Software ni ade kt opis.. so gune je...
   simbol2 just ambk kt google je.. contoh


panduan nya, korang just type kt google, "peta kad kahwin" . pastu pakai SnagIT 8 utk corp picture kecik2 mcm simbol2 di atas ni la.
3.Pastu just print je depan belakang.

cost untuk diy kad:

1.Beli craft paper 175 gsm - RM0.08
dia ade byk branch. sy pergi kt sri kembangan je:
ekceli kt pergi kt sri kembangan ni, dorang jual kertas yg size besar2.. mcm C1 ke atas.. size A3,A4 mmg tade.. harap maklum.. tp boleh order dr HQ kt Klang pastu delivery kt Sri Kembangan. so COD kt sri kembangan jelah.





tadi org yg jage kedai tu, tolong kami order kn dkt HQ...
so far dpt : 
craft paper 175 gsm  - rm0.08 sekeping
2.sampul surat putih - rm0.18 sekeping
sampul surat ade yg kaler peacdh,hijau,biru.pink.. tp lain harga lain warna.

3.Cost printing - masih mencari yg murah lg

hopefully dpt la membantu b2b di luar sana.. post ni xcomplete lg.. nt da complete sy edit dr post sini shja OK

terima kasih kerna sudi membaca..
:



Monday, June 9, 2014

pakej candy buffet and chocolate fountain : Felda Sg Kelamah, Pasir Besar,Negeri Sembilan #engagement



Assalamualaikum...
Alhamdullilah.. berjaya juga merealisasi kan impian candy buffet and chocolate fountain utk Ira dan Din.
Selamat Bertunang dr kami,SweetApple CandyBuffet.
terima kasih kerana memilih kami sebagai party planner anda

Lokasi : Felda Sg Kelamah,PAsir Besar,Negeri Sembilan
Event : Majlis Pertunangan
Tema: Soft Blue







untuk tempahan boleh direct hubungi saya di talian : 016-3914894
atau visit our page : SweetApple CandyBuffet

Tuesday, May 27, 2014

pakej candy buffet and choc fountain : kg lendu #wedding

assalamualaikum ....
hari ni nk update pakej candy buffet and choc fountain di kampung lendu, melaka.
kali ni customer memilih tema hijau.

Lokasi : Kg Lendu, Melaka
Event : Majlis Perkahwinan
Tema: Hijau Zamrud








kepada yang berminat untuk memilih kami sebagai party planner anda, boleh lah menghubungi kami di ..
wassap : 016-3914894 (Zaza)
atau di page kami:


Monday, May 19, 2014

pakej candy buffet and choc fountain : TM Cyberjaya #GITN

Assalamualaikum.. sempat juga akhir nye meng update kn blog ni. hari ni nk share pakej candy buffet and chocholate fountain. Terima kasih shishe kerana mengguna kan perkhidmatan SweetApple CandyBuffet utk majlis makan2 di office kate ye.
Lokasi : TM Cyberjaya
Tema: Pink Purple






Untuk tempahan:
Wassap : 016-3914894
zaza
LikePAge KAmi:

pakej candy buffet and choc fountain : alor gajah #birthday

Assalamualaikum... Alhamdullilah. Berjaya juga akhir nye setup candybuffet utk Adam.
Family mereka sangat baik. Siap bungkus makanan untuk kami. Terima kasih sgt2 dr kami.
Tema : soft blue
Event: birthday




Untuk tempahan pakej candy buffet and choc fountain blh wassap kami : 0163914894
Like page kami : SweetApple CandyBuffet

Tuesday, May 6, 2014

wedding Preparation : baju nikah

Alhamdullilah.. Siap juga baju nikah. Terima kasihh akk tailor. Sy puas hati dgn jahitan dan layanan. Mmg konsep simple, pastu nt nk gne utk raye,dinner and wedding, Xnk meleret2.
Since da keluar duit byk kn. So bju tu mesti la byk kli gune. Bkn skli gune je. Pada yang tengah mencari tailor baju nikah, blh la bella rekemen kn sis ni. Baik orang nye.
Lepas tu on time. Sng la berurusan dgn die.
Lokasi : bukit jalil. Tailor baju nikah bukit jalil : nurazieda daud