Wednesday, February 27, 2013

D.I.M - PROPS


TARAAAAAAAAAA.................... tetibe je hati ni mcm nk D.I.M (DO IT MYSELF) untuk majlis E-Day nanti....

So..... i nekad!! nekad!! nekad!! andddddddddd nekaddddddddddddd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nak DIY je props2 ni... kl xmenjadik last choice terpaksa beli.. hehe

nt aku update kn pic2 yg dah siap.. so far bru siap misai satu..

tu pon buat kt opis... hehehehehe....


keje da siap....boleh la mengular sikit2.....

barang2 yang di perlukan:

1.chopstik (Daiso) - RM 5
2.kertas (JJ) -RM 0.80 x3 =RM2.40
3.gam
4.gunting kecik/pisau kecik

cara-cara:

1.Sila la google wedding props mesti banyak yg keluar.. ade jugak yang free...
contoh dr weddingchicks... ade yg free printable...baik hati kan dowang ni..

2.Lepas tuh print laa...print free je kt opis..hehehe...

3.Kemudian I gunting n gam kan kat ketas A4 hitam...make sure ketas A4 hitam ni keras....supaya nanti x   
   komot2

4.Lepas gam...boleh la gunting ikot garisai mr misai ini..hehe...Lepas da dapat satu..xpyh gam lagi, terus tekap je
   kat A4 hitam ni n lukis pakai pensil..pastu sile la cut cut cutt... p/s : sile gune gunting/pisau kecik lagi senang

5.Hasil nya.............taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..............



6.Kemudian boleh la lekat kan kat chopstik yang telah di beli tuh.Chopstik kt rumah...Nati lepas I gam kan I bg uols review yaaaaaaaaaa...................


arini before g opis masuk la DIY equine...tibe2 mate tepandang suatu menda yg agak miut di sini..

yang ni murah je.. RM1.20 sebatang..boleh di dapati di MR DIY Equine park ....
yg ni mini wood board ....

mungkin jugak akan di letak kan kt ruangan candy buffet @ props pelamin....
dekat tengah2 tu boleh tulis... tp xde idea lg mau tulis ape....

so far.. ni la hasil tangan ku untuk majlis tuh nanti..harap2 semuanye di permudahkan..amin
doa jugak bg mereke di luar sana ..moga segala urusan kalian di permudahkan..
amin .............


11 comments:

eddany @ WE said...

thumbs up!!! rajin2 kan diy :) boleh cut cost :) yang penting chantek n puas hati kan

"bella Chentaku" said...

yelaa..tp ni pon mcm da give up nk DIY props2 ni...kalo misai n lips boley la kot...XCREATIVE ...;(

Shima Mazlan said...

hye dear .. i nak bg advice ckit .. jgn all out sume idea time tunang .. bttr u simpan ckit utk your wedding .. bcz nti biler time wedding u dh xtaw nk buat apew cz u dh wat time tunang .. for me biar tunang biar simple n biase2 .. for wedding more important ..sory klu u xsuka my advice ..

"bella Chentaku" said...

hye shima.. thanks for ur advise!...
i memang nk buat simple je..props ni pon tatau jdik ke x..mcm malas...hehehe

mrs scorpions said...

Kreatif sangat

mrs scorpions said...

Kreatif sangat

"bella Chentaku" said...

Nk cut cost dear. Blh gne utk wedding jgk

ayu gulrz said...

Saya dh ari kt free printable. Tp saya xjumpe... tlg sy blh x??? Sy nk props utk tunang n khwen.. email kt sy ayugurlz1590@gmail.com. tq

ayu gulrz said...

Salam.. sy nk wt props utk tunang n khwen blh tlg sy x.....
Ni email sy ayugurlz1590@gmail.com.tq

"bella Chentaku" said...

Slm ayu. Maaf lmbt. Nt sy email kt awak ye

"bella Chentaku" said...

Sy dah email. Nt tgok ye.. Selamat ber diy dear