Friday, December 21, 2012

braces part three (201212)


hi.. bersambung lagi mengenai braces ..arini aku dating semula dengan dr zarin, sebenar nye apoiment aku last week, tp sebab nye ade training UK, so ter paksa cancel, ni pong aku walk in dengan harapan tade la rmai org..syukur...xramai org.aku sampai kol 2 dapat check kol 3.30pm gitu la...masuk2 jek..doc tye, "da ready nk cabut gg?" erk!

pastu before die cabot tuh.. die kasi suntik bius.. xsilap aku, aku kene 6 bius..jarum pnjg.. aku bukak mate tgok doc tu suntik kan ubat bius.. gile slow emotion la...sakit?? herm.. sakit sikit la mase jarum tuh masuk n mase doc kasi bius tuh masuk....pas2 doc pasang seperator...ape tuh seperator?? aku pong lom sempat google fungsi seperator tuh..nk tye doc mse tuh bibir aku da kebar.. nk becakap pon susah..

seperator tuh macam nie ....

 
yang kaler biru tuh la seperator..seperator aku kaler biru macam dalam gambar ni...
die letak kt setiap selang gg geraham....atas bawah...so yg ade dalam mulut aku ni 8.. 4 bawah 4 atas...

lepas tuh bru doc cabut gg aku.. 2 kt baweah.. rongak dah.. so taleh la senyum sgt2, ketawa terbahak2 sgt sebab nt npk gg rongak....hehe

lepas tuh aku kene dtg dlm 3 4 hari lg tok pasang getah.. so aku decide dtg next rabu lah..sebab aku masih cuti lg

tok cabut gg ni, harge xtermasuk total braces.. tok 2 gg ni rm125... so next cabot yg atas,rm125 lg....

so far, sakit msih dlm kawalan.sebab ade di bekalkan ubat antibiotik dgn ubat tahan sakit...

aku harap everythg is okay..sebab sabtu ni aku n famili nk g jln singapore...harap2 xspoil mood... amin..:)

anyway, i love braces !!

Thursday, November 15, 2012

i love braces

i love braces!
dah seminggu lebih pakai.. alhamdullilah....dah xsakit lg..dah x makan bubur lg.. hihi
betol la kate orang, pakai braces ni mbuatkn diri kite lagi confident dan lagi happy...
dan x sabar nak tunggu gigi ni tersusun rapi...
seronok yonok!!..

mule2 je rase sakit.... mr ulser pong xsempat nk berumah ... kene byk minum air kosong..alhamdullilah...
lgpon air kosong boleh buang toksin di dalam badan kite....

perasaan? xsbr nk tgu next appoiment... gosok gg pong x sakit lg dah.. gigi bwh bertemu gg atas pong dah x skit dah.. hehe

cume.... susah skit nk crik berus gg untuk si pemakai braces... watson n guardian kt endah prade ni tade.. xtaw la aku kt tmp len cmner....



nt next appoiment nk beli la 1 berus gg kt klinik dr zarin, boleh letak kt opis. so far, kt opis aku pakai berus gg anak buah aku punye... hehe..... (0-2 tahun) , kecik n lembot sikit berus nya

Thursday, November 8, 2012

wif mr braces

tara.... ari ke empat baru ade mood nak hambek gambo... tu pon kesakitan yg makin berkurang ...ape yang penting just set kt mind tuh, xsakit pong...pas2 ilang sikit sebanyak keperitan ini..hehe
betol..x tipu

ni mase kt opis ... walaupon keje melambak-lambak, takpe..
agak bertambah lebar muka+bibir daku di pic ini ya... hehe
ni plak juadah lunch time aku... tp b4 msuk opis tadi da makan bubur ikan dah...ni nk kunyah2 kt opis la, tp bkn leh kunyah pon, kemaam2 dlm mulut jek..  supaya berat badan x turun... tu paling penting

ni je yang termampu tokkk....sebab air Dutch Lady ni ade protein, kalsium,vitamin A,vitamin B2, so untuk melengkapkan nutrisi2 dalam badan, aku minum ni lah... harap2 berat badan x turun sangat2...
 yang penting, aku xnk berat badan turun, kl turun dlm 2-3 kg tuh oklah...nt nmpak cengkung sgt....pas2 kene byk minum air supaya  MR ULSER x singgah bercinta ya! so far, alhamdullilah, xde lg ulser after day 4, minum air bayak + kurang kan bercakap sbb npk besi gerak2, kene dlm mulut, tkot ulser + prepare jugak la ubat ulser, tarok jugak la kot2 teempat yg bakal MR ULSER nk becinta tuh cepat2 aku letak, pastu MR ULSER tuh pandai mengundur diri....

nati aku post kn ubat ulser mane yg aku pakai,mujarab jugak lah.......

Wednesday, November 7, 2012

a day b4 mr braces treat me!

nak di buatkan cerite sunday tuh, aku n wif my team ade activity kt mid valley... seakan2 tournament bowling+wayang+dinner ....
xbayak sangat pong ambik gambar walau aku taw ni hari2 terakhir aku sebeluh bercinta dengan mr braces!
 me wif fatin nasuha and nurul. nurul is my levelmates+unimate mase kat Lendu terchinta dulu, fatin plop is my teacher.. hehe, all thing about braces aku akn tanye die....die pon dah nak bukak dah braces die ....
wink2!
gambar lepas becinta dengan mr braces nanti aku upload...so far, xde mood lagi nak bergambar sakan...
sebab... is soooooo hurtttttttttttttt u noeeeeeeeeeeeee!!!!!!

braces part2 (05112012)

salam kawan....arini merupakan hari bersejarah untuk aku..ape tak nye..arini aku pakai braces...
appoiment kol 3pm..tp aku smpai klinik kol 12.30pm.. gile excited!
pastuh akak tuh kate, awal ngat aku datang..aku ingat kene ambik number ke ape..hehe...
then....lepas kol 3 aku masuk la..tunggu name di panggil..bedebar tuh usah nak cakap....
xlame pas tuh la...area kol 4pm gitu name aku dipanggil..aku p0on masuk...dr zarin pon la explain, bla2....
ade 4 gigi kene cabut..so far... die xcabut dulu..die pasang kan braket dulu.....

mase dok2 tengah pasang tuh, aku usha2 jugak tengok kt lampu mesin tuh..hehe..ade pantulan..rase nak tergelak pon ade....ade kaler2 biru..gam kot....pastu aku pon tutup la mate, tuk menggelak kan dari aku ketawa..hehe

memula doc cuci dulu gg aku,lepas tuh aku keluar jap.tunggu darah berhenti kata nya...lepas setengah jam, name aku di panggil semula..mase pasang braket tuh xsakit pon...biase2 lah...

lepas tuh bile keluar je clinik semua org pandang < atau perasaan aku je > mule la aku senyum...senyum malu..hehe....xtaw nk senyum camne....senyum napak besi ke senyum katup mulut ek?? hehe

then, bayar la deposit+cuci+berus gg n bla2

so..arini ini adalah ari ke tiga aku memakai besi ini..sakit????????????
sangattt sakit....................waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...;(
sakit bile lepas gosok gg, mase makan...kene makan bubur jek..xleh nk kunyah...
makin ari makin berdenyut2....xpe, sabar yang penting

sumtimes rase give up pon ade, mcm nk g clinic balik pastuh suh doc bukak besi2 ni.....
tapi bile dok ngn opismate ni, sakit tuh terasa kurang..thanks of being my friends...
love u'oll so muchhhhhh......................

Wednesday, October 31, 2012

bye bye october, welcome november .. wink2!

hello... beberape jam lgi...sebelum melangkah ke november 2012...masuk sudah pengakhiran tahun 2012 ini.. hehe
bermacam2 pengalaman sepanjang 2012 ini, yang mengajar diriku menjadi lebih matang dan dewasa.....

dan kini, daku bukan lagi pelajar, tetapi zaman baru ku telah bermula .. bermula lah segala pancaroba di tanah Kuala Lumpur ini... cewahh ( padahal da 4 bln keje kt KL) heheheee.....

xde lagi anta sms kt ayah.."salam yah, wet belanja xcukup..;("
hehe....ape yang aku tahu sekrang ini tibalah mase ku untuk membalas jasa mereka..insyaAllah..semoga Tuhan permudahkan rezeki ku dan mereka yang mengenali diriku ini.... amin...

before balik opis... jadik ahli sihir jap..
hehe...
semperna holloween caremony kt compny ku ini.....
taraaaaaaaaaaaa

bye bye october, welcome november .. wink2!

Tuesday, October 30, 2012

Canvas


HeLLo! J

okay..hari ni nak stori pasal campaign yang berlangsung kt office ku....
tepat kul 5 pm td, sume team aku turun bawah..main cop2 tapak tangan..seronok jugak! hehe
sebab nye office ku akan berpindah ke MenaraWorldWide, Bukit Bintang,so ni macam nak to be part of the relocation to the new office lahh...



seronok jugak sebab last mase secondary school main water kaler ni..tu pon sebab subject pendidikan seni....
me, wif fatin nasuha..my teamworker..

my pic.. before pakai gg besi.heheheee

of couse, i love my career...
(time ni rase diri ku agak kegemokkan)

copp sini sikettt
againn wif fatin nasuha sabri

my teamworker..together with my teamleader...
I really miss that moment
-UK team-



Tuesday, October 23, 2012

braces part1 (18102012)

hai kawan2.....
tudiaaa...akhir nya jejak jugak langkah ku ke klnik gg dr zarin
aku gerak dari uma kol 9am..smpai2 kt klinik kol 9.30 am..mase tuh dah ade 4 patients...hehe
pastu aku pon g lah register dkt kad biru beliau....then, lame jugak la aku tgu..dalam kol 10.30 am tuh pembantu lelaki die panggil tok buat x-ray dan ambik model gigi .lupe plopp name tanah liat tuh..hehe
lepas tuh depa ambik gambar aku  plop...gambar dpn...sebelah kiri...pas2 suruh senyum...seronok jugaklaa mase wat x-ray...sebab teruje...xpenah pon wt x-ray gg sebelum ni...

lepas tuh aku pon keluar la..lepas pembantu die ckp kl betol nk buat kite wt x-ray dlu..atau mahu dgr nasihat doc dlu ka...aku ckp la memang nk buat pon...sebab b4 ni pon aku da kol dr zarin tye tentang kos semua...

aku pon keluar la semua ke ruang menunggu itu..x berape nak lame jugak la..lepas xray..name aku dpanggil...jumpe akhir nya dgn doc zarin..die pon cek2 la gg aku..pa2 terang2 skit la..plop tuh dok speaking ngn aku bhasa saintific n bla3....mane nak paham kan....

then, doc kate.. datang semula 5 nov 2011 tok pakai besi..hehe..seronok yonok lah aku..mcm xsabar betoi nak pakai braces..heheheee....

Sunday, October 14, 2012

pENcARiAN KlinIK GG dR ZarIN

hi..assalamualaikum......
akhirnye sampai jua daku ke klinik dr zarin..tp belum lg la..br usha2 tmpt..dekat je ngn bukit jalil.dgn 20-30 m gitu lah...rase nye mcm xsabar je nk pakai gigi besi ni.hehe....
balik je dr usha tempat..lepak kt mamak, al barkath...al barkath ni da mcm rumah ke 2 dah...break time opis pon mkn sini..lepas opis...pon lepak sni....dpt2 unifi kt sni perhhh supperrrrlahh marbeles..laju tak hingattt!!
so..xpyh la aku ambk broadband bagai tok dwld cter korea..hehe..agak2 mamak kt sni bengkek x..alik2 tgok budak ni...alik2 budak ni lepak nk lame..tp mkn roti kosong jek..hehe...ok watt.....
weken ni xde activity bes sgt pon..cume sbtu semlm g PICC, putrajaya....incik ali bakar puye aadik konvo..ni da kali kedua aku celebrate konvoorg..
1st konvo fatin n cik cha, 2nd lokman lak..turn aku? hukk..lambat lagii.... 1disember..makk aii bakpo lame sgt uitm ni..semagat pon da xberape nk semagat sgt..hehe

Monday, October 8, 2012

nAK pAkai BraCES !!

salam semua.....
perasaan ku nk betol kn gigi sndri makin lame makin menjadi2..tulaa dulu ms skolah mse kt U xnk pkai..tkot lahh ape lahh ini lahh.....skung da kje..da 24 br nk pakai..heheheee

skung ni aku tgah usha2 jugak la patient dr Zarin, duk usha2 bce blog...blogger2 yg pnh jdik patient beliau...
Dr Zarin ni pon member aku yg rekemen kn..sebab die buat braces rm2500 jek....sebenar nye aku da buat model gg dgn consultant time ngn doctor lain,kene rm170 plop tuh...sebab doctor yg aku buat tuh mahal <standard price actually< hehe... rm5000..tp bile taw sal dr Zarin terus hati ku rase nk buat dgn beliau...

harap2 pilihan tepat laa....amin....
myb dlm minggu ni la aku g usha clinic die..dgr cter deposit rm500 jek...xke teruje tuh jahhh!!
pas2 installment byr ikot kemampuan..minima rm100.....

cume nk kesana tuh problem sikit la...sebab aku pon xtaw kt mne.....kene usha2 pakcik google maps

Driving directions to Klinik Gigi Dr. Zarin

03-4297-2644
Stadium National Bukit Jalil
Kuala Lumpur, Selangor
03-8992-0888
1. Head southwest
73 m
2. Take the 1st left toward Lebuhraya Bukit Jalil
550 m
3. Turn left onto Lebuhraya Bukit Jalil
900 m
4. Take the ramp onto Lebuhraya Kuala Lumpur - Seremban
1.7 km
5. Exit onto Jalan Lingkaran Tengah 2
8.6 km
6. Take the exit toward Jalan Bunga Raya
400 m
7. Turn right onto Jalan Bunga Raya
1.4 km
8. Turn right onto Jalan Bunga Mawar
160 m
9. Take the 1st left onto Jalan Bunga Mawar 2
400 m
10. Turn left onto Jalan Bunga Tanjung 10
76 m
11. Turn right onto Jalan Bunga Tanjung 8b
32 m
12. Take the 1st left onto Jalan Bunga Tanjung 9c
Destination will be on the left
140 m
Klinik Gigi Dr. Zarin
45-1, Jalan Bunga Tanjung 9C, Taman Putra Ampang, Ampang, 68000, Ampang, Selangor
56100

Monday, September 24, 2012

DPLI ( DIPLOMA PERGURUAN LEPASAN IJAZAH )

SALAM KAWAN KAWAN...DPLI DA BUKAK.....KEPADA KWN2 UITM DAN PEMBACA SEKALI BOLEH LA TERUS KE LINK INI UNTUK KETERANGAN LANJUT...
INFO DI KONGSI BERSAMA.....ALHAMDULLILAH......



IKLAN PERMOHONAN BAGI MENGIKUTI DIPLOMA PERGURUAN LEPAS IJAZAH SEKOLAH RENDAH (DPLI-SR) j-QAF AMBILAN TAHUN 2013


Berikut dilampirkan iklan permohonan bagi mengikuti Diploma Perguruan Lepas Ijazah Sekolah Rendah (DPLI-SR) j-QAF Mode Latihan Berasaskan Sekolah (LPBS) Ambilan Tahun 2013.

Friday, September 14, 2012

sWimMing oh SwiMMinG PooL

yepiiiiiiiiiiii.....................hari ini aku,fatin n nurul g swimming kt PUSAT AKUATIK NEGARA,Bukit Jalil... ehehehee...
kitrg masuk FREE aje.....setiap jumaat memang free..lepas tuh xramai org plak...seronok yonok lah kitrg kt sne....


bertambah laa aktivity sihat aku...

SELASA = BADMINTON
VENUE = PUSAT KOMUNITI SRI PETALING

JUMAAT = RENANG
VENUE = PUSAT AKUATIK NEGARA, BUKIT JALIL

rasa nya hari rabu kene tambah satu aktivity lg..tp masih samar2..nk joging2..mls oakkk....hehe...tp td msuk kt stadium tuh..dorang bukak trek...kl jog kt trek tuh pon bes jgk..cume kl masuk trek mcm kene byr jek..but not sure lah.

nak main Futsal,tp tade team...nk ajak budak opis..xckup korum..nk ajak budak rumah..depa keje xsama mase...

ujung bulan..timbang berat...kehkehekhekhehhhh

but .... ade 1 kejadian yg tejadi mase kami swimming tadi
rupe2 nye pool kt akuatik ni agak dalam sebenar nye...
aku tinggi 153cm...so parat2 dada lah..tp bila smpai hujung die makin dalam....
mase tuh aku ngn fatin swimming smpai ujung kiri...nurul tamau ikot..pas2 kami pon berenang..punye berenang..di sebab kn aku taleh tahan nafas lame2 aku pon just jalan je lah..then tibe2 je aku rase lantai pool tuh tetibe terjongket sikit n menurun ..agak licin di situ ya...aku pon da cuak gile time tuh..tgk kwn ku tgh seronok yonok berenang..agk jauh meninggalkan aku..mslhnye kami bkn pro sgt berenang...takat henyut2 semot jelaa..boleh laa....

pas2 aku da bepaut pada tali pool tuh..
ape yg keluar dr mulut aku mase tuh ....."fatinnnnn"..... dan mata ku memandang terus ke arah fatin yg sedang enak berenang...
xlame pas2 tetibe jek aku tgok tgn fatin tekapai2...."help me..help me...."
aku pon jerit laaaa "tolong......tolong"
then, xde sape pon pedulikan kami..aku cuak oakk mase tuh..xtaw nk buat ape..kebetulan pulak...life guard xde <da mcm drama korea pon ade> ... tah g mne laa abg guard tuh...
ade 2 uncle tga seronok yonok berenang sebelah aku...aku jerit.."tolong" pon die wt dek je..ade ke patot?? agak nye dorang igt ktrg tgh main2 ...
nasib baik laa fatin xberape nk cuak...pas2 die bepaut pada tali pool tuh....mase tuh ape yg aku rase..syukur sgt2...alhamdullilah xde pape belaku...then aku pndang die..aku ckp.."cool".."rilek ok"..xtaw ler die dgr ke x..hehe......pas2 kami pon g kt nurul bepandukan tali pool tuh..hehh he he...
then lepas2 ..ape lagiiiiiiiiii..........................masing2 bantai gelakkkk......
boleh plak time time cuak cmtuh..."help me".."help me"....dan x ckp "tolong2"....


kelakar la..pglaman manis yg aku akn igt smpai bebile...hehehhh... n pgjran tok aku dan pembaca sane....
lepas ni yg reti berenang ala2 kampung mcm kitorang sile berpaut pade tali pool dlu b4 berenang okey...heheheheheheheeeee


Wednesday, September 12, 2012

tiREd of WorKinG

tell me why keje melambak2 mcm nk temuntah tebuak2 kat opiss.....
hold kejap task..update blog...hehe
arini opis agk tegang...heheheeee
  but i love my team ... thnks God ....


                                                plan ujung bulan ni..g massage ...heheheheee


Tuesday, September 11, 2012

tenaga pengajar muda (TPM)

ogos 2012 ... aku dpt email.....

TITLE: TEMU DUGA DAN MOCK TEACHING BIASISWA SKIM TENAGA PENGAJAR MUDA UiTM PERINGKAT SARJANA DAN PHD BAGI TAHUN 2013

syukur sgt2.....terase bangga pon ade walau pon hanya interbiu...hehe
memang aku punye cite2 nk jdik lecturer since kt sekolah lg..since mse diploma lg walau pon result diploma aku mcm hareeemmmmmmmmmmmm.......but....bile masuk degree aku TERSEDAR dr ke enjoy an tuh...and i managed to get first honour for my degree...hihihii....alhamdullilah ...

okey2 balik pada citer interbiu tuh ......
mse nk isi borang tuh aku xtaw nk decide cos ape...ms aku pektikel dlu aku buat logistik regression..tp xde dlm silibus aku pon...so aku pkr susah la tuk aku crik nota bagai...tp ms tuh aku gse dlm byk2 kos tuh aku mcm nk buat logistik...sebab aku crik sndiri info2 pasal logistik n bla2.......

last2 aku update semula borang tuh and pilih Experimental Design ...subject ni memang aku ade ambk pon dlu mse degree tp aku xberape nk minat..hehe.... aku pilih subject ni pon sebab aku pikir ade nota ade lecturer bagai untuk aku jdik kn panduan

so...my advise pade next2 candidate is...ms nk isi borang tuh pilih cos yg betol2 anda boleh bawak n phm...topik yg akn di bentang kn pon kene btl2 phm...

interbiu aku tuh petang...2.30pm....just sape dtg dlu die interbiu dlu..mcm tu la...xde markah pon sape dtg awal n bla2.....

smpai2je...menunggu jugak la...sebab aku smpai awal...hehe..yelaa...aku search2 info pasal interbiu ni ade yg ckp ade markah untuk pendaftaran ..tp sebenarnye xde...tp depends jugak kot...mgkin jgk ade seteng2 tempat yg ade markah...

masuk2 jek bilik interbiu tuh...ade 3 org semua....
prof madya semua nye...aku tgk panel2 tuh muke sume ketat2....strt nervous dah...

panel : sila duduk ....
aku: terima kasih
panel: ok nurul, sila bagitahu tentang diri anda
aku: strt la becerite bla2...
panel:kenapa kamu mahu jdik lec
aku:cita2 sy...pas2 ckp la jugak sebab nk beri contribution pade masyarakat n bla2.....

pastu die tye laa pasal keje skung..np nk tukar..so reasonable la sebab aku ckp public holiday aku ikot UK xikot Malaysia..hehe...pas2 da abis intebiu depa suh aku mock teaching...

slide aku ade 6 jek..hehe... alhamdullilah semua slide dpt present..ade jgk aku dgr mbr aku yg slide 1+,2+ kene hentam.sebab byk sgt ....
pas2 dorang pon strt r tye......pasal yg kite present tuh..so make sure calon2 semua kena betol2 paham dgn ape yg korang nk present kn tuh....
pas2 tibe2 jek ade sorang panel tuh..so aku buat ANOVA table.....nasib baik laa aku stil igt laagi cmner nk buat ANOVA tble....tok pegetahuan korang..topik yg aku bncang kn ni xde pon kene wt ANOVA tble..tp tu laa...just kene get ready jgk laa dgn benda2 basic pasal statistik ni...

last skali..panel tuh suh aku doa byk2 n wt solat hajat ....pas2 aku gse mcm die bg harapan jek..tp aku rase xmugkin....byk lgi calon yg lain hebat n lg layak dr aku....

ape2 pon....aku mgharap jugak la dpt TPM tuh..cume kl xde rezeki..xpe lh...sesungguh nya ape yg telah tertulis itu lah yang terbaik untuk kite...:)

best good luck untuk mereke yg dpt interview TPM tuh k....
adiooossssssssssssss.....................
                                           
 

Thursday, September 6, 2012

open house 2012 di opis ku

  salam aidilfitri .......
  hihi....hari ni open house opis ku........
seronok! dpt mkn byk2 ....
              antara gmbr2 yg sempat aku ambik .....................

my new friend .......

mamat ni nama die vimalan...suke kawan ngn die...sebab die sporting...hehe

bro ni m pop .....kl die xde kt opis..rase sunyi jek...hehe

beratur panjang.. da mcm kenduri kahwin

  my colleague ................. CAT Modelling Analysis ......................

Wednesday, September 5, 2012

my new life

tirai dibuka.......
bermula lah kehidupan ku sebagai pekerjaa..bukan lagi pelajar...xperlu mghantar assigmnt..ambk test...quiz....buat pengesahan bagai...

bermula 25 june 2012 aku telah bermula berkerja di TPM(Bukit Jalil) as CAT Modelling Analysis ...
hehe......
1 month trainning period and now at real work place....syukur sgt2..xperlu mgangur mcm org lain..ape yg penting....every month i got salary..heheheee.....

sambung next post ... hihihii

welcome my new post



assalamualaikum... tirai 2012 kini di buka....
rase nye aku mahu berbloger semula..hihi

what's new?
my new life.....not as student anymore....but .....?
wait my next post .....
alahamdullilah