Tuesday, September 11, 2012

tenaga pengajar muda (TPM)

ogos 2012 ... aku dpt email.....

TITLE: TEMU DUGA DAN MOCK TEACHING BIASISWA SKIM TENAGA PENGAJAR MUDA UiTM PERINGKAT SARJANA DAN PHD BAGI TAHUN 2013

syukur sgt2.....terase bangga pon ade walau pon hanya interbiu...hehe
memang aku punye cite2 nk jdik lecturer since kt sekolah lg..since mse diploma lg walau pon result diploma aku mcm hareeemmmmmmmmmmmm.......but....bile masuk degree aku TERSEDAR dr ke enjoy an tuh...and i managed to get first honour for my degree...hihihii....alhamdullilah ...

okey2 balik pada citer interbiu tuh ......
mse nk isi borang tuh aku xtaw nk decide cos ape...ms aku pektikel dlu aku buat logistik regression..tp xde dlm silibus aku pon...so aku pkr susah la tuk aku crik nota bagai...tp ms tuh aku gse dlm byk2 kos tuh aku mcm nk buat logistik...sebab aku crik sndiri info2 pasal logistik n bla2.......

last2 aku update semula borang tuh and pilih Experimental Design ...subject ni memang aku ade ambk pon dlu mse degree tp aku xberape nk minat..hehe.... aku pilih subject ni pon sebab aku pikir ade nota ade lecturer bagai untuk aku jdik kn panduan

so...my advise pade next2 candidate is...ms nk isi borang tuh pilih cos yg betol2 anda boleh bawak n phm...topik yg akn di bentang kn pon kene btl2 phm...

interbiu aku tuh petang...2.30pm....just sape dtg dlu die interbiu dlu..mcm tu la...xde markah pon sape dtg awal n bla2.....

smpai2je...menunggu jugak la...sebab aku smpai awal...hehe..yelaa...aku search2 info pasal interbiu ni ade yg ckp ade markah untuk pendaftaran ..tp sebenarnye xde...tp depends jugak kot...mgkin jgk ade seteng2 tempat yg ade markah...

masuk2 jek bilik interbiu tuh...ade 3 org semua....
prof madya semua nye...aku tgk panel2 tuh muke sume ketat2....strt nervous dah...

panel : sila duduk ....
aku: terima kasih
panel: ok nurul, sila bagitahu tentang diri anda
aku: strt la becerite bla2...
panel:kenapa kamu mahu jdik lec
aku:cita2 sy...pas2 ckp la jugak sebab nk beri contribution pade masyarakat n bla2.....

pastu die tye laa pasal keje skung..np nk tukar..so reasonable la sebab aku ckp public holiday aku ikot UK xikot Malaysia..hehe...pas2 da abis intebiu depa suh aku mock teaching...

slide aku ade 6 jek..hehe... alhamdullilah semua slide dpt present..ade jgk aku dgr mbr aku yg slide 1+,2+ kene hentam.sebab byk sgt ....
pas2 dorang pon strt r tye......pasal yg kite present tuh..so make sure calon2 semua kena betol2 paham dgn ape yg korang nk present kn tuh....
pas2 tibe2 jek ade sorang panel tuh..so aku buat ANOVA table.....nasib baik laa aku stil igt laagi cmner nk buat ANOVA tble....tok pegetahuan korang..topik yg aku bncang kn ni xde pon kene wt ANOVA tble..tp tu laa...just kene get ready jgk laa dgn benda2 basic pasal statistik ni...

last skali..panel tuh suh aku doa byk2 n wt solat hajat ....pas2 aku gse mcm die bg harapan jek..tp aku rase xmugkin....byk lgi calon yg lain hebat n lg layak dr aku....

ape2 pon....aku mgharap jugak la dpt TPM tuh..cume kl xde rezeki..xpe lh...sesungguh nya ape yg telah tertulis itu lah yang terbaik untuk kite...:)

best good luck untuk mereke yg dpt interview TPM tuh k....
adiooossssssssssssss.....................
                                           
 

No comments: