Thursday, January 3, 2013

singapore trip disember 2012 part 3

okay.. 2nd day kami kembali semula ke Singapore.. kali ni jalan2 kota Singapore shja...
hari pertama kami pergi dengan bus..so same2 dgn rombagan lain jugak lah...

kene 2x check point, dats mean kene turun bus n naik bus nk cek kt imigresen n kastam

tok ari ni, 2nd day..kami pergi dengan Star Trek...die ala2 alphad la...

so.. mase kt check pount, xpyh turun pon..cume org imgresn n kastam tuh pergi kat kete n cek sorang2.. hehe
kl nek kete masuk Singapore, agak jem lah.. better nek bus..

first destinasi kat Singapore Flyer





mase tuh ari dah mendung2 dah..so kami pon ke destinasi seterusnya...

Gardens by the Bay....



 yg blkang tuh marina bay sands, terbaik lah kalo dpt menginap kat sana..bentok kapal kan.. hotel atas tuh...bila ade otel mesti ade swimming pool..so byg kn korang swimming kt awan.. hehe




ni gmbr bile sudah mendaki pokok lampu ni..mlm cntikla..ade lampu2

hoi..tinggi die..usah ckp la.. lutut menggigil la time ni..tp time snap pic, kene cover..kene mau senyum



agak setengah bulatan la jugak nk lalu jmbatan besi nie..dala lantai die jarang..
perhh ..seramm!
kemudian uncle driver tuh bwk kmi besiar2 tok ambk gmbr..

 cantik kan bangunan2 kat belakang tuh..mse ni memang agk rush sikit... sebab dah gerimis..takot najah demam!
                                     aku pong xtaw la uncle tuh bwk kt mne..xsempat nk tye.. hehe

mase ni dah hujan, xboley buat pape...
xdpt nk bergambar kt patung singer belakng tuh


ni kat mne tah..aku lupe nama tempat nye..

makan cmner??
herm.. makan agak susah jugak la time ni, pastu uncle tuh bwk kami ke mustafa street
kat sana memang byk la makanan halal



Ni la yg aku order, nasi beriyani tandori...
sebab nk pilih yg lain, xtaw cmner rasenye... hehe


kl order makan ni, boleh la order 1 je tp kongsi 2 org, sebab nsi n ayam letak sekali dlm periuk kecik..npkk x periuk kck tuh...



okay... tamat sudahhh cerite ku..sebenar nye macam2 lagi, tp disebab kan aku dok megarang kat opis.. hehe
takot kantoi ngn boss xbuat keje
lalalala...

for me, terbaik lahh..
kene prepare air mineral siap2..sebab nama pon nk berjalan kan...kl pergi ngn kwn2 tuh better la uolls bwk mege cup ke
hehe..at least lapa2 senang skit nk mkn, xperlu delay2...
thnks to my frinds la,,cikcha..die la rekemen kn bwk air mineral...beduyun2 la air minirel kami bwk time tu..
msuk USS ponn better bwk..sebab nk beli pong da mahal..
time ni 20 dollar = rm25
kl air mineral tuh rm 2 dollar = ?
tp botol kecik jek..hehe
so... aku beharap dpt lg jejak kaki ke sana, rase nye byk menda lg xjelajah!
akhir kata,
alhamdullilah ....
:)

No comments: