Monday, September 24, 2012

DPLI ( DIPLOMA PERGURUAN LEPASAN IJAZAH )

SALAM KAWAN KAWAN...DPLI DA BUKAK.....KEPADA KWN2 UITM DAN PEMBACA SEKALI BOLEH LA TERUS KE LINK INI UNTUK KETERANGAN LANJUT...
INFO DI KONGSI BERSAMA.....ALHAMDULLILAH......



IKLAN PERMOHONAN BAGI MENGIKUTI DIPLOMA PERGURUAN LEPAS IJAZAH SEKOLAH RENDAH (DPLI-SR) j-QAF AMBILAN TAHUN 2013


Berikut dilampirkan iklan permohonan bagi mengikuti Diploma Perguruan Lepas Ijazah Sekolah Rendah (DPLI-SR) j-QAF Mode Latihan Berasaskan Sekolah (LPBS) Ambilan Tahun 2013.

Friday, September 14, 2012

sWimMing oh SwiMMinG PooL

yepiiiiiiiiiiii.....................hari ini aku,fatin n nurul g swimming kt PUSAT AKUATIK NEGARA,Bukit Jalil... ehehehee...
kitrg masuk FREE aje.....setiap jumaat memang free..lepas tuh xramai org plak...seronok yonok lah kitrg kt sne....


bertambah laa aktivity sihat aku...

SELASA = BADMINTON
VENUE = PUSAT KOMUNITI SRI PETALING

JUMAAT = RENANG
VENUE = PUSAT AKUATIK NEGARA, BUKIT JALIL

rasa nya hari rabu kene tambah satu aktivity lg..tp masih samar2..nk joging2..mls oakkk....hehe...tp td msuk kt stadium tuh..dorang bukak trek...kl jog kt trek tuh pon bes jgk..cume kl masuk trek mcm kene byr jek..but not sure lah.

nak main Futsal,tp tade team...nk ajak budak opis..xckup korum..nk ajak budak rumah..depa keje xsama mase...

ujung bulan..timbang berat...kehkehekhekhehhhh

but .... ade 1 kejadian yg tejadi mase kami swimming tadi
rupe2 nye pool kt akuatik ni agak dalam sebenar nye...
aku tinggi 153cm...so parat2 dada lah..tp bila smpai hujung die makin dalam....
mase tuh aku ngn fatin swimming smpai ujung kiri...nurul tamau ikot..pas2 kami pon berenang..punye berenang..di sebab kn aku taleh tahan nafas lame2 aku pon just jalan je lah..then tibe2 je aku rase lantai pool tuh tetibe terjongket sikit n menurun ..agak licin di situ ya...aku pon da cuak gile time tuh..tgk kwn ku tgh seronok yonok berenang..agk jauh meninggalkan aku..mslhnye kami bkn pro sgt berenang...takat henyut2 semot jelaa..boleh laa....

pas2 aku da bepaut pada tali pool tuh..
ape yg keluar dr mulut aku mase tuh ....."fatinnnnn"..... dan mata ku memandang terus ke arah fatin yg sedang enak berenang...
xlame pas2 tetibe jek aku tgok tgn fatin tekapai2...."help me..help me...."
aku pon jerit laaaa "tolong......tolong"
then, xde sape pon pedulikan kami..aku cuak oakk mase tuh..xtaw nk buat ape..kebetulan pulak...life guard xde <da mcm drama korea pon ade> ... tah g mne laa abg guard tuh...
ade 2 uncle tga seronok yonok berenang sebelah aku...aku jerit.."tolong" pon die wt dek je..ade ke patot?? agak nye dorang igt ktrg tgh main2 ...
nasib baik laa fatin xberape nk cuak...pas2 die bepaut pada tali pool tuh....mase tuh ape yg aku rase..syukur sgt2...alhamdullilah xde pape belaku...then aku pndang die..aku ckp.."cool".."rilek ok"..xtaw ler die dgr ke x..hehe......pas2 kami pon g kt nurul bepandukan tali pool tuh..hehh he he...
then lepas2 ..ape lagiiiiiiiiii..........................masing2 bantai gelakkkk......
boleh plak time time cuak cmtuh..."help me".."help me"....dan x ckp "tolong2"....


kelakar la..pglaman manis yg aku akn igt smpai bebile...hehehhh... n pgjran tok aku dan pembaca sane....
lepas ni yg reti berenang ala2 kampung mcm kitorang sile berpaut pade tali pool dlu b4 berenang okey...heheheheheheheeeee


Wednesday, September 12, 2012

tiREd of WorKinG

tell me why keje melambak2 mcm nk temuntah tebuak2 kat opiss.....
hold kejap task..update blog...hehe
arini opis agk tegang...heheheeee
  but i love my team ... thnks God ....


                                                plan ujung bulan ni..g massage ...heheheheee


Tuesday, September 11, 2012

tenaga pengajar muda (TPM)

ogos 2012 ... aku dpt email.....

TITLE: TEMU DUGA DAN MOCK TEACHING BIASISWA SKIM TENAGA PENGAJAR MUDA UiTM PERINGKAT SARJANA DAN PHD BAGI TAHUN 2013

syukur sgt2.....terase bangga pon ade walau pon hanya interbiu...hehe
memang aku punye cite2 nk jdik lecturer since kt sekolah lg..since mse diploma lg walau pon result diploma aku mcm hareeemmmmmmmmmmmm.......but....bile masuk degree aku TERSEDAR dr ke enjoy an tuh...and i managed to get first honour for my degree...hihihii....alhamdullilah ...

okey2 balik pada citer interbiu tuh ......
mse nk isi borang tuh aku xtaw nk decide cos ape...ms aku pektikel dlu aku buat logistik regression..tp xde dlm silibus aku pon...so aku pkr susah la tuk aku crik nota bagai...tp ms tuh aku gse dlm byk2 kos tuh aku mcm nk buat logistik...sebab aku crik sndiri info2 pasal logistik n bla2.......

last2 aku update semula borang tuh and pilih Experimental Design ...subject ni memang aku ade ambk pon dlu mse degree tp aku xberape nk minat..hehe.... aku pilih subject ni pon sebab aku pikir ade nota ade lecturer bagai untuk aku jdik kn panduan

so...my advise pade next2 candidate is...ms nk isi borang tuh pilih cos yg betol2 anda boleh bawak n phm...topik yg akn di bentang kn pon kene btl2 phm...

interbiu aku tuh petang...2.30pm....just sape dtg dlu die interbiu dlu..mcm tu la...xde markah pon sape dtg awal n bla2.....

smpai2je...menunggu jugak la...sebab aku smpai awal...hehe..yelaa...aku search2 info pasal interbiu ni ade yg ckp ade markah untuk pendaftaran ..tp sebenarnye xde...tp depends jugak kot...mgkin jgk ade seteng2 tempat yg ade markah...

masuk2 jek bilik interbiu tuh...ade 3 org semua....
prof madya semua nye...aku tgk panel2 tuh muke sume ketat2....strt nervous dah...

panel : sila duduk ....
aku: terima kasih
panel: ok nurul, sila bagitahu tentang diri anda
aku: strt la becerite bla2...
panel:kenapa kamu mahu jdik lec
aku:cita2 sy...pas2 ckp la jugak sebab nk beri contribution pade masyarakat n bla2.....

pastu die tye laa pasal keje skung..np nk tukar..so reasonable la sebab aku ckp public holiday aku ikot UK xikot Malaysia..hehe...pas2 da abis intebiu depa suh aku mock teaching...

slide aku ade 6 jek..hehe... alhamdullilah semua slide dpt present..ade jgk aku dgr mbr aku yg slide 1+,2+ kene hentam.sebab byk sgt ....
pas2 dorang pon strt r tye......pasal yg kite present tuh..so make sure calon2 semua kena betol2 paham dgn ape yg korang nk present kn tuh....
pas2 tibe2 jek ade sorang panel tuh..so aku buat ANOVA table.....nasib baik laa aku stil igt laagi cmner nk buat ANOVA tble....tok pegetahuan korang..topik yg aku bncang kn ni xde pon kene wt ANOVA tble..tp tu laa...just kene get ready jgk laa dgn benda2 basic pasal statistik ni...

last skali..panel tuh suh aku doa byk2 n wt solat hajat ....pas2 aku gse mcm die bg harapan jek..tp aku rase xmugkin....byk lgi calon yg lain hebat n lg layak dr aku....

ape2 pon....aku mgharap jugak la dpt TPM tuh..cume kl xde rezeki..xpe lh...sesungguh nya ape yg telah tertulis itu lah yang terbaik untuk kite...:)

best good luck untuk mereke yg dpt interview TPM tuh k....
adiooossssssssssssss.....................
                                           
 

Thursday, September 6, 2012

open house 2012 di opis ku

  salam aidilfitri .......
  hihi....hari ni open house opis ku........
seronok! dpt mkn byk2 ....
              antara gmbr2 yg sempat aku ambik .....................

my new friend .......

mamat ni nama die vimalan...suke kawan ngn die...sebab die sporting...hehe

bro ni m pop .....kl die xde kt opis..rase sunyi jek...hehe

beratur panjang.. da mcm kenduri kahwin

  my colleague ................. CAT Modelling Analysis ......................

Wednesday, September 5, 2012

my new life

tirai dibuka.......
bermula lah kehidupan ku sebagai pekerjaa..bukan lagi pelajar...xperlu mghantar assigmnt..ambk test...quiz....buat pengesahan bagai...

bermula 25 june 2012 aku telah bermula berkerja di TPM(Bukit Jalil) as CAT Modelling Analysis ...
hehe......
1 month trainning period and now at real work place....syukur sgt2..xperlu mgangur mcm org lain..ape yg penting....every month i got salary..heheheee.....

sambung next post ... hihihii

welcome my new post



assalamualaikum... tirai 2012 kini di buka....
rase nye aku mahu berbloger semula..hihi

what's new?
my new life.....not as student anymore....but .....?
wait my next post .....
alahamdullilah