Wednesday, February 27, 2013

D.I.M - PROPS


TARAAAAAAAAAA.................... tetibe je hati ni mcm nk D.I.M (DO IT MYSELF) untuk majlis E-Day nanti....

So..... i nekad!! nekad!! nekad!! andddddddddd nekaddddddddddddd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nak DIY je props2 ni... kl xmenjadik last choice terpaksa beli.. hehe

nt aku update kn pic2 yg dah siap.. so far bru siap misai satu..

tu pon buat kt opis... hehehehehe....


keje da siap....boleh la mengular sikit2.....

barang2 yang di perlukan:

1.chopstik (Daiso) - RM 5
2.kertas (JJ) -RM 0.80 x3 =RM2.40
3.gam
4.gunting kecik/pisau kecik

cara-cara:

1.Sila la google wedding props mesti banyak yg keluar.. ade jugak yang free...
contoh dr weddingchicks... ade yg free printable...baik hati kan dowang ni..

2.Lepas tuh print laa...print free je kt opis..hehehe...

3.Kemudian I gunting n gam kan kat ketas A4 hitam...make sure ketas A4 hitam ni keras....supaya nanti x   
   komot2

4.Lepas gam...boleh la gunting ikot garisai mr misai ini..hehe...Lepas da dapat satu..xpyh gam lagi, terus tekap je
   kat A4 hitam ni n lukis pakai pensil..pastu sile la cut cut cutt... p/s : sile gune gunting/pisau kecik lagi senang

5.Hasil nya.............taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..............



6.Kemudian boleh la lekat kan kat chopstik yang telah di beli tuh.Chopstik kt rumah...Nati lepas I gam kan I bg uols review yaaaaaaaaaa...................


arini before g opis masuk la DIY equine...tibe2 mate tepandang suatu menda yg agak miut di sini..

yang ni murah je.. RM1.20 sebatang..boleh di dapati di MR DIY Equine park ....
yg ni mini wood board ....

mungkin jugak akan di letak kan kt ruangan candy buffet @ props pelamin....
dekat tengah2 tu boleh tulis... tp xde idea lg mau tulis ape....

so far.. ni la hasil tangan ku untuk majlis tuh nanti..harap2 semuanye di permudahkan..amin
doa jugak bg mereke di luar sana ..moga segala urusan kalian di permudahkan..
amin .............


hantaran : kedai bunga vivian chow kit yg murah n mesra

D.I.M. = DO IT MYSELF... hehehee

tetibe je hati ni rasa mcm nk do sumthg by my own....
konon2 arituh nk tlg gubah kan incik hati hantaran beliau..pas2 tibe2 xjdik..sebab xnk hambik risiko...nt mate ktr pndg cntik..mate org lain x... hehe

so las wek, ktrg g chow kit... kedai bungan vivian ... yg gile glamer for B2B ni..
aku dok google before ni akhir nye kesana jugak....

nak kate senang tuh susah skit la..sebab itu pon ikot naluri hati incik hati...
alhamdullilah ...sepanjang hari tuh di permudahkan segalanya..parking pon senang...jem pon kurang....jmpe kedai..xsesat...

so pada sape2 yg nk crik kedai bunga vivian ni, die memang betol2 dlm...DALAM PASAR chow kit tuh...1st lepas parking kete, crik balai polis..depan balai polis tuh memang pasar chow kit...so korang masuk la dlm pasar tuh....

kedai die kecik je...dah masuk tuh kene taye org jugak....sebab dlm tuh byk jugak kedai bunga yg lain (xla berape nk byk) hehe

pas2...untie kedai tuh terus tunjuk simpang yg kene aku lalui..

smpai2 je aku tgok ade ramai org tgh plh2 bunga...n aku rase tu kot kedai vivian nye..since memang femes skung.. sebab murah n mesra...

dan .................... taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

betol la..smpai2 je..toleh atas ..nk tgok name kedai betoi x.. hehe

mase dok pilih2 bunga memang xdpt nk tangkap lg cmner la bentok hantran incik hati ni ha...
pas2 pekerja die tlg gubah kan 1 dulang....ok2.. br napak.. hehe

ikot kan hati time tuh mcm nk je mtk die gubah kan semua.. hehe

so.. pade yg dok area2 keyel ni...g la crik barang2 untuk gubahan hantaran di chow kit..selain kedai vivian byk jugak kedai hantran yg lain ......

wish uols.. gud luck !!

Monday, February 18, 2013

my E-day : It was almost 70% done

rasa nya da lame x update blog..well..e-day preparation hampit siap..alhamdullilah
tatau..nape makin ari makin sayang kt die
hkehkehke

ok...serba sikit my e-day preparation

1. baju - done!!
2. goodies - done!!
3. candy buffet & choc foundant - not sure yet ( 1 month b4 my e-day br decide nk ambk ke x )
4. make-up artis - done!!
5. pelamin - done!!
6. photographer - done!!
7. hantaran - 80%

bab hantaran plak yg tak settle nye lagi cake... skung ni tgah dok pikiaq nak ambik cake secret resipi ke atau kek fondant yg cantik2 mcm kt tenet skung...

sebab nye cake fondant ni kene order...malas dah nk google bagai..hehe

kl secret resipi dah dokek da ngn uma den..10m smpai dah..ape kate anda? cake fondant more better ke secret resipi cake? hermm...