Wednesday, October 31, 2012

bye bye october, welcome november .. wink2!

hello... beberape jam lgi...sebelum melangkah ke november 2012...masuk sudah pengakhiran tahun 2012 ini.. hehe
bermacam2 pengalaman sepanjang 2012 ini, yang mengajar diriku menjadi lebih matang dan dewasa.....

dan kini, daku bukan lagi pelajar, tetapi zaman baru ku telah bermula .. bermula lah segala pancaroba di tanah Kuala Lumpur ini... cewahh ( padahal da 4 bln keje kt KL) heheheee.....

xde lagi anta sms kt ayah.."salam yah, wet belanja xcukup..;("
hehe....ape yang aku tahu sekrang ini tibalah mase ku untuk membalas jasa mereka..insyaAllah..semoga Tuhan permudahkan rezeki ku dan mereka yang mengenali diriku ini.... amin...

before balik opis... jadik ahli sihir jap..
hehe...
semperna holloween caremony kt compny ku ini.....
taraaaaaaaaaaaa

bye bye october, welcome november .. wink2!

Tuesday, October 30, 2012

Canvas


HeLLo! J

okay..hari ni nak stori pasal campaign yang berlangsung kt office ku....
tepat kul 5 pm td, sume team aku turun bawah..main cop2 tapak tangan..seronok jugak! hehe
sebab nye office ku akan berpindah ke MenaraWorldWide, Bukit Bintang,so ni macam nak to be part of the relocation to the new office lahh...



seronok jugak sebab last mase secondary school main water kaler ni..tu pon sebab subject pendidikan seni....
me, wif fatin nasuha..my teamworker..

my pic.. before pakai gg besi.heheheee

of couse, i love my career...
(time ni rase diri ku agak kegemokkan)

copp sini sikettt
againn wif fatin nasuha sabri

my teamworker..together with my teamleader...
I really miss that moment
-UK team-



Tuesday, October 23, 2012

braces part1 (18102012)

hai kawan2.....
tudiaaa...akhir nya jejak jugak langkah ku ke klnik gg dr zarin
aku gerak dari uma kol 9am..smpai2 kt klinik kol 9.30 am..mase tuh dah ade 4 patients...hehe
pastu aku pon g lah register dkt kad biru beliau....then, lame jugak la aku tgu..dalam kol 10.30 am tuh pembantu lelaki die panggil tok buat x-ray dan ambik model gigi .lupe plopp name tanah liat tuh..hehe
lepas tuh depa ambik gambar aku  plop...gambar dpn...sebelah kiri...pas2 suruh senyum...seronok jugaklaa mase wat x-ray...sebab teruje...xpenah pon wt x-ray gg sebelum ni...

lepas tuh aku pon keluar la..lepas pembantu die ckp kl betol nk buat kite wt x-ray dlu..atau mahu dgr nasihat doc dlu ka...aku ckp la memang nk buat pon...sebab b4 ni pon aku da kol dr zarin tye tentang kos semua...

aku pon keluar la semua ke ruang menunggu itu..x berape nak lame jugak la..lepas xray..name aku dpanggil...jumpe akhir nya dgn doc zarin..die pon cek2 la gg aku..pa2 terang2 skit la..plop tuh dok speaking ngn aku bhasa saintific n bla3....mane nak paham kan....

then, doc kate.. datang semula 5 nov 2011 tok pakai besi..hehe..seronok yonok lah aku..mcm xsabar betoi nak pakai braces..heheheee....

Sunday, October 14, 2012

pENcARiAN KlinIK GG dR ZarIN

hi..assalamualaikum......
akhirnye sampai jua daku ke klinik dr zarin..tp belum lg la..br usha2 tmpt..dekat je ngn bukit jalil.dgn 20-30 m gitu lah...rase nye mcm xsabar je nk pakai gigi besi ni.hehe....
balik je dr usha tempat..lepak kt mamak, al barkath...al barkath ni da mcm rumah ke 2 dah...break time opis pon mkn sini..lepas opis...pon lepak sni....dpt2 unifi kt sni perhhh supperrrrlahh marbeles..laju tak hingattt!!
so..xpyh la aku ambk broadband bagai tok dwld cter korea..hehe..agak2 mamak kt sni bengkek x..alik2 tgok budak ni...alik2 budak ni lepak nk lame..tp mkn roti kosong jek..hehe...ok watt.....
weken ni xde activity bes sgt pon..cume sbtu semlm g PICC, putrajaya....incik ali bakar puye aadik konvo..ni da kali kedua aku celebrate konvoorg..
1st konvo fatin n cik cha, 2nd lokman lak..turn aku? hukk..lambat lagii.... 1disember..makk aii bakpo lame sgt uitm ni..semagat pon da xberape nk semagat sgt..hehe

Monday, October 8, 2012

nAK pAkai BraCES !!

salam semua.....
perasaan ku nk betol kn gigi sndri makin lame makin menjadi2..tulaa dulu ms skolah mse kt U xnk pkai..tkot lahh ape lahh ini lahh.....skung da kje..da 24 br nk pakai..heheheee

skung ni aku tgah usha2 jugak la patient dr Zarin, duk usha2 bce blog...blogger2 yg pnh jdik patient beliau...
Dr Zarin ni pon member aku yg rekemen kn..sebab die buat braces rm2500 jek....sebenar nye aku da buat model gg dgn consultant time ngn doctor lain,kene rm170 plop tuh...sebab doctor yg aku buat tuh mahal <standard price actually< hehe... rm5000..tp bile taw sal dr Zarin terus hati ku rase nk buat dgn beliau...

harap2 pilihan tepat laa....amin....
myb dlm minggu ni la aku g usha clinic die..dgr cter deposit rm500 jek...xke teruje tuh jahhh!!
pas2 installment byr ikot kemampuan..minima rm100.....

cume nk kesana tuh problem sikit la...sebab aku pon xtaw kt mne.....kene usha2 pakcik google maps

Driving directions to Klinik Gigi Dr. Zarin

03-4297-2644
Stadium National Bukit Jalil
Kuala Lumpur, Selangor
03-8992-0888
1. Head southwest
73 m
2. Take the 1st left toward Lebuhraya Bukit Jalil
550 m
3. Turn left onto Lebuhraya Bukit Jalil
900 m
4. Take the ramp onto Lebuhraya Kuala Lumpur - Seremban
1.7 km
5. Exit onto Jalan Lingkaran Tengah 2
8.6 km
6. Take the exit toward Jalan Bunga Raya
400 m
7. Turn right onto Jalan Bunga Raya
1.4 km
8. Turn right onto Jalan Bunga Mawar
160 m
9. Take the 1st left onto Jalan Bunga Mawar 2
400 m
10. Turn left onto Jalan Bunga Tanjung 10
76 m
11. Turn right onto Jalan Bunga Tanjung 8b
32 m
12. Take the 1st left onto Jalan Bunga Tanjung 9c
Destination will be on the left
140 m
Klinik Gigi Dr. Zarin
45-1, Jalan Bunga Tanjung 9C, Taman Putra Ampang, Ampang, 68000, Ampang, Selangor
56100