Tuesday, October 23, 2012

braces part1 (18102012)

hai kawan2.....
tudiaaa...akhir nya jejak jugak langkah ku ke klnik gg dr zarin
aku gerak dari uma kol 9am..smpai2 kt klinik kol 9.30 am..mase tuh dah ade 4 patients...hehe
pastu aku pon g lah register dkt kad biru beliau....then, lame jugak la aku tgu..dalam kol 10.30 am tuh pembantu lelaki die panggil tok buat x-ray dan ambik model gigi .lupe plopp name tanah liat tuh..hehe
lepas tuh depa ambik gambar aku  plop...gambar dpn...sebelah kiri...pas2 suruh senyum...seronok jugaklaa mase wat x-ray...sebab teruje...xpenah pon wt x-ray gg sebelum ni...

lepas tuh aku pon keluar la..lepas pembantu die ckp kl betol nk buat kite wt x-ray dlu..atau mahu dgr nasihat doc dlu ka...aku ckp la memang nk buat pon...sebab b4 ni pon aku da kol dr zarin tye tentang kos semua...

aku pon keluar la semua ke ruang menunggu itu..x berape nak lame jugak la..lepas xray..name aku dpanggil...jumpe akhir nya dgn doc zarin..die pon cek2 la gg aku..pa2 terang2 skit la..plop tuh dok speaking ngn aku bhasa saintific n bla3....mane nak paham kan....

then, doc kate.. datang semula 5 nov 2011 tok pakai besi..hehe..seronok yonok lah aku..mcm xsabar betoi nak pakai braces..heheheee....

3 comments:

Noor Asmira said...

hai,
saya plan2 nak buat braces kat klinik dr zarin..berape ek kos yg awak buat ? awak bayr cash ke installment ?

Noor Asmira said...

hai,
berape ye kos terkini buat braces kat klinik dr zarin?still bole buat installment kan?

"bella Chentaku" said...

hi noor asmira ....
sy buat rm3750 plus dgn xray dan model gg tuh rm250..total rm4000
sy bayar installment....
sy tye dr zarin tuh die kte...deposit rm500...pas2 every check up byr la semampu mane..minimum rm100... hehe
bila nk buat....? sy buat isnin dpt..nervous jugak.hehe