Friday, December 21, 2012

braces part three (201212)


hi.. bersambung lagi mengenai braces ..arini aku dating semula dengan dr zarin, sebenar nye apoiment aku last week, tp sebab nye ade training UK, so ter paksa cancel, ni pong aku walk in dengan harapan tade la rmai org..syukur...xramai org.aku sampai kol 2 dapat check kol 3.30pm gitu la...masuk2 jek..doc tye, "da ready nk cabut gg?" erk!

pastu before die cabot tuh.. die kasi suntik bius.. xsilap aku, aku kene 6 bius..jarum pnjg.. aku bukak mate tgok doc tu suntik kan ubat bius.. gile slow emotion la...sakit?? herm.. sakit sikit la mase jarum tuh masuk n mase doc kasi bius tuh masuk....pas2 doc pasang seperator...ape tuh seperator?? aku pong lom sempat google fungsi seperator tuh..nk tye doc mse tuh bibir aku da kebar.. nk becakap pon susah..

seperator tuh macam nie ....

 
yang kaler biru tuh la seperator..seperator aku kaler biru macam dalam gambar ni...
die letak kt setiap selang gg geraham....atas bawah...so yg ade dalam mulut aku ni 8.. 4 bawah 4 atas...

lepas tuh bru doc cabut gg aku.. 2 kt baweah.. rongak dah.. so taleh la senyum sgt2, ketawa terbahak2 sgt sebab nt npk gg rongak....hehe

lepas tuh aku kene dtg dlm 3 4 hari lg tok pasang getah.. so aku decide dtg next rabu lah..sebab aku masih cuti lg

tok cabut gg ni, harge xtermasuk total braces.. tok 2 gg ni rm125... so next cabot yg atas,rm125 lg....

so far, sakit msih dlm kawalan.sebab ade di bekalkan ubat antibiotik dgn ubat tahan sakit...

aku harap everythg is okay..sebab sabtu ni aku n famili nk g jln singapore...harap2 xspoil mood... amin..:)

anyway, i love braces !!

No comments: