Wednesday, November 7, 2012

braces part2 (05112012)

salam kawan....arini merupakan hari bersejarah untuk aku..ape tak nye..arini aku pakai braces...
appoiment kol 3pm..tp aku smpai klinik kol 12.30pm.. gile excited!
pastuh akak tuh kate, awal ngat aku datang..aku ingat kene ambik number ke ape..hehe...
then....lepas kol 3 aku masuk la..tunggu name di panggil..bedebar tuh usah nak cakap....
xlame pas tuh la...area kol 4pm gitu name aku dipanggil..aku p0on masuk...dr zarin pon la explain, bla2....
ade 4 gigi kene cabut..so far... die xcabut dulu..die pasang kan braket dulu.....

mase dok2 tengah pasang tuh, aku usha2 jugak tengok kt lampu mesin tuh..hehe..ade pantulan..rase nak tergelak pon ade....ade kaler2 biru..gam kot....pastu aku pon tutup la mate, tuk menggelak kan dari aku ketawa..hehe

memula doc cuci dulu gg aku,lepas tuh aku keluar jap.tunggu darah berhenti kata nya...lepas setengah jam, name aku di panggil semula..mase pasang braket tuh xsakit pon...biase2 lah...

lepas tuh bile keluar je clinik semua org pandang < atau perasaan aku je > mule la aku senyum...senyum malu..hehe....xtaw nk senyum camne....senyum napak besi ke senyum katup mulut ek?? hehe

then, bayar la deposit+cuci+berus gg n bla2

so..arini ini adalah ari ke tiga aku memakai besi ini..sakit????????????
sangattt sakit....................waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...;(
sakit bile lepas gosok gg, mase makan...kene makan bubur jek..xleh nk kunyah...
makin ari makin berdenyut2....xpe, sabar yang penting

sumtimes rase give up pon ade, mcm nk g clinic balik pastuh suh doc bukak besi2 ni.....
tapi bile dok ngn opismate ni, sakit tuh terasa kurang..thanks of being my friends...
love u'oll so muchhhhhh......................

10 comments:

Noor Asmira said...

Hai Bella,

Argh, cuak pulak rasenyer nak buat braces ;)

"bella Chentaku" said...

hehe.. buat la..bile nak buat sis? welcome to bracess club..hehe...
sakit kejap je kot....;)

Noor Asmira said...

haha, insyallah xlama lgi..yg part sis bayar deposit,cuci, bla bla hari tue bape total semua?

"bella Chentaku" said...

deposit(500)+cuci(50)+berus dll(9.50)=rm559.50
next poimen dismber plak.wt kt mane?

Noor Asmira said...

Ooo, kire nie first payment sis la yea?? x-ray ngn mould? sy ingt nak buat kat klinik dr zarin. tp org kate service kaunter die terok sket, betol ke? hehe

"bella Chentaku" said...

aha 1st payment... xray n mould tuh rm250.
agak teruk jugak la..tp xsemua..ade sorang tuh yg mcm ok skit...hihi

Noor Asmira said...

haha, sepatotnyer dieorg kena treat customer well la, xbole la sombong2..sis kena cabot gigi eyh nanti? Dr Zarin tue ok x?

"bella Chentaku" said...

kene.. 4 btg... next appoiment kot...dr okay je... die buat lembot jek..pas2 die akn mbebel la pasal braces ms die tgh pasang..mslh nye mane nk focus sgt..dala tgh cuak..cume ig die kte, ms ni la rase gg mcm nk tecabot lah, ade ulser lah.. sis nk buat bile tuh.buat la cepat2. nt school holidy tkot rmai

Noor Asmira said...

Cuak pulak aiii, kalo kena cabot gigi dulu..apasal dr x cabot gigi dulu ek?? ingtkan nak buat awal tahun depan, tp mcm 50-50..haha

"bella Chentaku" said...

buat saje, hehe.. so far hari ke 5. da kurang skit denyot2...dah boley kunyah nasik sikit2..:)