Thursday, July 25, 2013

Review E-Day : Photographer

yeayyyyyyyyyyy...akhirnyee gambor tunang saye dah siap!!!
actualy dlm 2,3 minggu jugak laa brader tu siap kan....
xkenal pon..tp die ni jiran kepade my abg ipar..then, xde facebook pulak nk promote kan kt cni.....

price :  RM550 (cover until abis event, sticky album ni,frame beso ni and CD unlimited dan OUTDOOR photoshoot...okay x? atau mahal..atau berbaloi...?

service pulak..puahh hati jugak la...kire brader ni sporting jugak la nk bwk ktrg g outdoor...hehe..sebenarnye harge ni xtemasuk outdoor photoshot..tp ai dok pujuk2 akk mintak die bg green light g outdoor...last2 die pon setujuu.. yeayyy!!!!

bayar mahal....bio la betol2 worth it kn....

outdoor ktrg dekat je ngn rumah..kt A FAMOSA, WATER WORLD tuh..sbenarnye taleh tau nk tngkp kt citu..tp sempat jugak la dpt gmbr kt sana skit2 sebelom kene halau dek abg polis tuh..ktrg pon g la kt tmn rekreasi berdekatan ngn umah.....

mehh nk share skit hasil OP ni....













tu la sikit2 gambar dr CD Eday saye...alhamdullilah..puas hati semua nye....
tp geram jugak taaw..tgok cik tunang tuh...yelaa ce tgk gmbor die....xberape nk smartt....tgok laa baju die..komotttt2...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........................;(

ckp sal incik tunang, arituh kasi die gune lptp sebab nk mtl tlg die download kn citerr korea....then, ai ckp la.."gambo tunang kt D" pastu die tye ai balik, "D tu sape?".. susah nye nk jwb soklan ni....aduss!

walaupape pon ktrg dah sudah bertunang..syukur alhamdullilah..skung ni br nk sibuk update sane sni...

brg2 yg nk d buat sewa pon xupdate lg... heeee...malasss la awkkkkk...

MUA saye pulak, kak zai dr team gee cantik.. boleh la add die..rekemen sgt!
team gee cantik, make-up by zai gee cantik , busana by merlynn wedding planner

IFTAR di Restoran Al Rawsha, Kg Pandan

date : 24/7/2013
salam ramadhan reader2 n blogger....
kali ni nk stori pasal iftar kt restoren AL-Rawsha,Kg Pandan tadi....
nama pon dah arab kan...buffet arabian kali ni...
best tau tempat nye seronok!,di sebab kan teamleader ai yg baik hati nk sponser skit then okay la..setujulaahhh...nak wt full payment kt restoren arab memang la x kan...xberape nk minat sgt masakan arab ni..tp layan je kalo da ade depan mate....

service memang tiptop la.,.sedap tau...tp yg xbest nye tang ice-cream tuh xde lak dlm pakej ramadhan buffer..means koranng kene bayo sendiri laa....




 





okayyy tu jekk nak citer... saje jekk nk posingg kasi gedixx sikit! well... 
1 week after take shaklee vit c-ade perubahan x? hehehheee.....

sempat nk promote: kl sape2 nk order product shaklee boleh la drop emel kt sni ye...ktr kasi murah2 je..free postage pon boley..xde hal lah...kecantikan itu hak milik semua org....(okay..xde kene mengena)....bubye.....

smbung next entry....

Wednesday, July 17, 2013

Shaklee ohh Shaklee ~~

Salam Ramadhan kepada semua.. hari ni sy nk citer siket pasal produk kesihatan Shaklee....
Product ni opismate yg rekemen kan,pastu sy pon try la...
CHEWABLE VITA-C PLUS dr SHAKLEE...

seronok sgt..rase kulit macam makin mulus....
nak tahu x khasiat vitamin ni ape?
  • Membekalkan 100MG Vitamin C yang ditambah dengan rose hips dan bioflavonoids complex. Rose hips dan bioflavonoids ni membantu meningkatkan lagi fungsi vitamin c apabila masuk kedalam tubuh badan kita.
  • Boleh dikunyah dan SEDAP. Mempunyai rasa limau dapat menyediakan vitamin C setara 1½ buah oren sangat ideal untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang sukar untuk menelan pil.
  • Dengan mengunyah Vitamin C Chewable, air liur akan membantu dalam pemecahan Vitamin C, membuatkannya sedia untuk diserap apabila ia disalur ke usus kecil kita. 
  • Pengambilan beberakali sehari akan membantu memastikan penyerapan lebih efektif berbanding jika kita makan beberapa biji sekali gus.. Ingat Vitamin C yang berlebihan akan dikeluarkan melalui air kencing.
  • Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Keperluan Vitamin C dalam badan kita;
  • Membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh supaya sistem imun tubuh lebih tinggi
  • Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam
  • Menguatkan struktur gigi dan gusi
  • Perokok @ mereka yang bergaul dengan perokok memerlukan vitamin C
  • Membina kolagen (sebagai bahan pengikat/pelekat) dalam membinan dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan
  • Pengambilan vitamin C yang mencukupi dalam diet seharian dapatmengurangkan risiko tekanan darah tinggi
  • Membantu proses penghadaman & penyerapan zat besi
  • Individu yang sering stress (tertekan), penat, letih, lesu serta sibuk dengan urusan harian memerlukan vitamin C. Pengambilan vitamin C yang mencukupi dapat membantu mengembalikan hormon stress (hormon yang melawan stress)
  • Bertindak sebagai anti kimia yang menjadi racun dalam tubuh seperti nitrates dan nitrites
  • Memberi perlindungan terhadap penyakit jantung dan mengehadkan 'oxidation' terhadap kolestrol jahat
  • Membentuk Sel-sel darah yang baru (setiap 3 bulan darah dalam badan akan bertukar)
  • Membantu memulihkan selesema, resdung dan bersin waktu pagi.
  • Membantu dalam proses pemulihan kudis
  • Pengambilan vitamin C sebanyak 1000-5000mg sehari dapat mengurangkan risiko /melawan penyakit barah seperti kanser oral cavity, kanser kerongkong, kanser saluran penghadaman, kanser serviks, kanser usus besar (rektum), kanser payudara dan kanser paru-paru
  • Bertindak sebagai "Protector Gate" - setiap masa mesti berada dalam badan kerana sifat vitamin C adalah larut air.

Now.. dah jadik Shaklee member..sape2 yang berminat boleh la drop email kt komen ni...
harga bole d runding lagi....dan kalo order banyak boleh free postage...

ayuhhh...Shaklee ni banyak sgt khasiat nye...ade jugak set untuk ibu mengandung, set berpantang, set menyusu, di samping kecantikan kulit dan kesihatan yang optimum..set diet pon ade taw....

pm sy untuk keterangan lanjut ya....  twinklegurlz@yahoo.com
:)
COD:ALOR GAJAH,TAMPIN,SEREMBAN,SENAWANG,CHERAS,BUKIT JALIL,KINRARA,SRI KEMBANGAN,AMPANG,LRT STESEN