Tuesday, May 28, 2013

3 days before my E-Day



okay..nk cter sikit, 3 days before my E-Day,
demam+Sakit tekak+batok+selsema
hehe
kesian kn saye..ape buley buat
dpt2 skung ni musimm....

preparation plak?
almost done!!
now mase utk kol n remind kn semua ( kene take note, dowang dtg kul berapa, n kasi alamat)

1. saudara-mara
2.geng2
3.MUA
4.Cameraman
5.Party Planner -candy buffet + pelamin
6.Caterer

semlm g ambk baju, sewa je.... tp baju tuh surprise la... hehe
baik wedding planner tuh, sgt rekemen kn die!

Hantaran? so .. far alhamdullilah.. hantaran mostly settle udah ...

Goodies pulak?
Semlm da settle.. last minit untuk VIP goodies, means kasi kt pihak lelaki.. hihihi
idea along....

DIY items? done olready!! yeayyy!!

DIY items =

1. props
2. TQ taq

yg bab tq taq ni seronok sikit nk cter... i buat sendiri je..ambk gambor cntik2 kt tenet @ free design download, kemudian copy pasti kt microsoft word, lepas tuh print kt kertas stiker..murah kan??

stiker paper  = RM0.30
print             =RM0.80 (Sebab gune paper sendiri)

kalo sape ade printer, lagi jimat!
tp better print kt kedai potostat @ cc ke sebab xpakai injek ink, injek ink kaler x cntik sgtt...

sebab jemputan pon xde ler ramai sgt, boley la print n DIY sendiri utk TQ TAQ

nanti i review kan ye ... noww surrpirseeeeeeeeeeeeeeeeee ...... xde la surprise sgt, sebab belom gunting lg.. hehehee

hopefully, on day day semua nye berjalan dengan lancar.. doa sy ye kawan2!
hihihi.....


                                                      



Wednesday, May 22, 2013

mini mineral water wanted!!!

please help me!!
hehe
saya nk crik mini mineral water a.k.a mini plain water yg dah siap ade label (customize)

blogger2 yang tau kt mne boley la drop link kt cini ehh
plssssssssssss.............

:(

Thursday, May 16, 2013

2 weeks before E-Day ~~

alhamdullilah .....
2 weeks before my E-Day, all preparations almost done
yeay!!!!!!!!!!!!

now ape yg perlu mase ni adalah mendapatkan rehat yg secukupnyaa
hehe

1.Baju tunang - done
2.Pelamin - done
3.Hantaran - done
4.Bilik - done
5.Candy Buffet -done
6.Catering -done
7.Props -done
8.HandBoutique -done
9.OP-done
10.MUA-done
11.Goodies -done
12.Gubah Hantaran-done
13.D.I.Y -done

Btw, ade masalah sikit pada hantaran, konon2 nye nk kasi incik hati, kacang bepang bentok bakul,then i pon call ler org yg incas tuh, tp kite salute la, die sgt jujur dgn perniagaan nya..hehe
means, makcik tuh gtaw..kl i ambk awal takot nt kacang tuh rasa lain macam ....
alaaaa..............

sebab nye aku ingat die tahan lame, pastu makcik tuh cakap, kalo ambk 5 hari sebelum majlis takot tak tahan la rasanye, sebab die xubuh bahan awet pape mcm kat kedai...

okay laa...
tukoo plan....

so far, da ade pon back up baru untuk ganti hantaran untuk incik hati...hhehe
alhamdullilah..semua nye bejalan dengan lancar

harap2 lepas ni hubungan kami akan sentiasa mekar mewangi, cewah!! hahahaaa...n harap2 incik hati akan lebih romatntikk,tak gitu?? hhihihihiiii