Thursday, June 26, 2014

pakej candy buffet and chocolate fountain : Rumah Baitul Hidayah, Puchong #Birthday

Assalamualaikum...
masih belom terlambat lg x utk update candy buffet minggu ini.
Minggu ni event hari jadi.
Selamat hari jadi Nadhir dan Camilla!
terima kasih puan , kerana memilih kami sebagai candy planner anda.

Lokasi : Rumah Anak-anak Yatim, Baitul Hidayah,Puchong
Event : Majlis Hari Jadi
Tema: Mickey Mouse




                            
                                 Untuk tempahan pakej candy buffet and choc fountain blh wassap kami : 0163914894. 
                                                             Boleh juga like page kami : SweetApple CandyBuffet

Thursday, June 12, 2014

Wedding Preparation : DIY KAd KAhwin

assalamualaikum...
lame sudah x update blog ni tentang persiapan perkahwinan.. hehe
al maklum laa bz sokmo je skung
now nk share info tentang diy kad kahwin.
utk side sy, sy tempah je... malas nk diy..
so far tempah kt kedai ni.. ok la servis.draft cepat.. cume belom siap lg.. so xdpt nk share servis terbaik ke x. nanti sy update kt blog kl servis die tiptop/buruk ok...side tunang je yg diy. yelah lelaki kan.. dorang ni simple jee


step utk DIY kad KAHWIN .... :

1. Sila design kad anda dengan berhemah.. hehehe
   kl nk jimat kn... design kad depan belakang , satu helai A4 paper dpt 3 kad...
   nanti kalau internet cukup kuat, saya attach contoh gmbr OK!
2. Sy buat peta guna software SnagIT 8 je. Software ni ade kt opis.. so gune je...
   simbol2 just ambk kt google je.. contoh


panduan nya, korang just type kt google, "peta kad kahwin" . pastu pakai SnagIT 8 utk corp picture kecik2 mcm simbol2 di atas ni la.
3.Pastu just print je depan belakang.

cost untuk diy kad:

1.Beli craft paper 175 gsm - RM0.08
dia ade byk branch. sy pergi kt sri kembangan je:
ekceli kt pergi kt sri kembangan ni, dorang jual kertas yg size besar2.. mcm C1 ke atas.. size A3,A4 mmg tade.. harap maklum.. tp boleh order dr HQ kt Klang pastu delivery kt Sri Kembangan. so COD kt sri kembangan jelah.





tadi org yg jage kedai tu, tolong kami order kn dkt HQ...
so far dpt : 
craft paper 175 gsm  - rm0.08 sekeping
2.sampul surat putih - rm0.18 sekeping
sampul surat ade yg kaler peacdh,hijau,biru.pink.. tp lain harga lain warna.

3.Cost printing - masih mencari yg murah lg

hopefully dpt la membantu b2b di luar sana.. post ni xcomplete lg.. nt da complete sy edit dr post sini shja OK

terima kasih kerna sudi membaca..
:



Monday, June 9, 2014

pakej candy buffet and chocolate fountain : Felda Sg Kelamah, Pasir Besar,Negeri Sembilan #engagement



Assalamualaikum...
Alhamdullilah.. berjaya juga merealisasi kan impian candy buffet and chocolate fountain utk Ira dan Din.
Selamat Bertunang dr kami,SweetApple CandyBuffet.
terima kasih kerana memilih kami sebagai party planner anda

Lokasi : Felda Sg Kelamah,PAsir Besar,Negeri Sembilan
Event : Majlis Pertunangan
Tema: Soft Blue







untuk tempahan boleh direct hubungi saya di talian : 016-3914894
atau visit our page : SweetApple CandyBuffet

Tuesday, May 27, 2014

pakej candy buffet and choc fountain : kg lendu #wedding

assalamualaikum ....
hari ni nk update pakej candy buffet and choc fountain di kampung lendu, melaka.
kali ni customer memilih tema hijau.

Lokasi : Kg Lendu, Melaka
Event : Majlis Perkahwinan
Tema: Hijau Zamrud








kepada yang berminat untuk memilih kami sebagai party planner anda, boleh lah menghubungi kami di ..
wassap : 016-3914894 (Zaza)
atau di page kami:


Monday, May 19, 2014

pakej candy buffet and choc fountain : TM Cyberjaya #GITN

Assalamualaikum.. sempat juga akhir nye meng update kn blog ni. hari ni nk share pakej candy buffet and chocholate fountain. Terima kasih shishe kerana mengguna kan perkhidmatan SweetApple CandyBuffet utk majlis makan2 di office kate ye.
Lokasi : TM Cyberjaya
Tema: Pink Purple






Untuk tempahan:
Wassap : 016-3914894
zaza
LikePAge KAmi:

pakej candy buffet and choc fountain : alor gajah #birthday

Assalamualaikum... Alhamdullilah. Berjaya juga akhir nye setup candybuffet utk Adam.
Family mereka sangat baik. Siap bungkus makanan untuk kami. Terima kasih sgt2 dr kami.
Tema : soft blue
Event: birthday




Untuk tempahan pakej candy buffet and choc fountain blh wassap kami : 0163914894
Like page kami : SweetApple CandyBuffet

Tuesday, May 6, 2014

wedding Preparation : baju nikah

Alhamdullilah.. Siap juga baju nikah. Terima kasihh akk tailor. Sy puas hati dgn jahitan dan layanan. Mmg konsep simple, pastu nt nk gne utk raye,dinner and wedding, Xnk meleret2.
Since da keluar duit byk kn. So bju tu mesti la byk kli gune. Bkn skli gune je. Pada yang tengah mencari tailor baju nikah, blh la bella rekemen kn sis ni. Baik orang nye.
Lepas tu on time. Sng la berurusan dgn die.
Lokasi : bukit jalil. Tailor baju nikah bukit jalil : nurazieda daud


Thursday, April 24, 2014

wedding Preparation : HIV Test Pra - Perkahwinan

Kali ni nk share wedding Preparation utk hiv pra Perkahwinan. Kami buat kt klinik kesihatan sg besi je, blh walk in. Nk advise, before nk buat hiv test pra Perkahwinan tu, korang cl dlu kk tu. Sb xsemua kk blh walk in, ade yg kene apoiment. Pulak tu apoiment xblh on phone, kn dtg kk utk set apoiment. Pastu dtg blik utk hiv. Rumit kn. Bella Cl semua kk yg berdekatan. Ade kk yg Xnk terima, die nk yg dkt2 je. Utk klinik kesihatan sg besi, just perlu download borang kebenaran hiv test pra Perkahwinan kt website jawi. Borang tu wajib bawak!.kl xde borang, xblh buat kt situ. Kitorang dtg awal gile, since Ari Jumaat. Ambk cuti. Pastu nk terus blik kg.
Masa klinik kesihatan sg besi Jumaat : 8am -11pm,2.45pm -3.30pm. Ni utk Jumaat je taw. Hari lain xtaw. Hehe. Kt kk sg besi ade test thalassemia, tp hari isnin and Rabu. Since ktrg dtg Jumaat, xdpt ler buat thalassemia. Kl nk buat, nt ms nurse nk ambk Darah, request utk thalassemia tu ok. Bella request, tp sb Jumaat, xdpt ler
Kejap je ambk Darah nye. Sakit jgk ler. Hehe. Xpnh kn
Kl hiv positive, nt kn jumpe doctor. Doctor nasihat la.
Alhamdullilah Darah kami normal. Yeaayyyy... Blh kawin.
Kl gaya hidup sihat, inshaAllah okay :)
Lokasi kk sg besi dkt lake field. Kl ikot Google maps, die akn smpai kt kk sg besi lame, so korang terus ke bgunan baru. Cantik bangunan tu. Staff pon Baik2 semua. Rekemen lah. Ni number klinik kesihatan sg besi : 0390549911

 nt da settle, nurse bg ni. Kad merah tu bella pon xtaw ape. Myb kad rawatan bile pregnant kot? Surat tu Serah kt pjbt agama masa nk submit borang nikah. Ktr xblh bkk taw
Tgok la jari ku bedarah. Hehe. Bella rekemen korang pergi klinik kesihatan sg besi utk test hiv pra Perkahwinan. Mne yg stay dkt sini la. Staff mmg ok. Cume xde meja utk isi borang. Hehe. Kn isi kt bangku.
Ok korang, step ni settle. Doa kn kami utk step seterusnye. Moga dpermudahkan. Amin

Tuesday, April 22, 2014

pakej candy buffet and choc fountain : tampin #birthday

Assalamualaikum... Harini nk share pakej mini choc fountain and candy buffet untuk birthday party.Bertemoat di Tampin.Konsep adalah simple. Untuk seisi keluarga sahaja katenye.. Terima kasihh  kerana memilih SweetApple CandyBuffet. Selamat hari jadi, semoga panjang Umur dan dimurahkan rezeki. Amin. :)



pakej candy buffet and choc fountain
area mlk,n9,kl,slgr
wassap : 016 3914894

Monday, April 21, 2014

wedding checklist

assalamualaikum.....

di sebab kan wedding countdown bella tinggal 4month plus2.. br la sibuk2 nk cek persiapan bagai.. haaaa... padan la muka. busy sgt nowdays , xsempat nk update blog!

Date:
-Nikah                      : confirmed
-Bride's Reception     : confirmed
-Groom's Reception   : confirmed

Venue:
-Nikah                      : confirmed
-Bride's Reception     : pending
-Groom's Reception   : confirmed    

Time:
-Nikah                      :
-Bride's Reception     : confirmed
-Groom's Reception   :  FIL task

Important Stuffs:
-Duit hantaran           : confirmed
-Mas Kawin             : confirmed
-Tok Kadi                : pending

Hantaran for Groom (11 dulang)
-30% settle

Hantaran for bride (9dulang)
-80% settle

Legal Documents:
-Kursus kahwin         : bride & groom done
-HIV test                   :done
-Thalassemia test       : pending
-Nikah form              : pending
-Tok kadi form          :pending

Guest Count :
-Nikah                  : approx 100 guests
-Bride's Reception : approx 1000 guests

Invivation Cards:
-Bride's Reception     : pending
-Groom's Reception   : pending

Wedding Checklist:
-Bride's Reception     : pending
-Groom's Reception   : FIL task

Theme Colour:
-Bride's Reception     : pending
-Groom's Reception   : FIL task

Pelamin & Decorations (Vendor/Decorator/Planner) :
-Bride's Reception     : pending
-Groom's Reception   : FIL task

Catering:
-Bride's Reception     : booked
-Groom's Reception   : FIL task

Canopy:
-Bride's Reception     : booked
-Groom's Reception   : FIL task

Wedding Cake:
-Nikah                   :TBD
-Bride's Reception : Booked
-Groom's Reception   : FIL task

Wedding Favors & Doorgift:
-Nikah                   :Booked
-Malam Berinai      :Booked
-Bride's Reception : Booked
-Groom's Reception   : FIL task

Bunga Pahar:
-Nikah                       : Pending
-Bride's Reception     : Pending
-Groom's Reception   : FIL task

Hanboutique:
-Nikah                       : done
-Bride's Reception     : done
-Groom's Reception   : done

Entertainment:
-Nikah                       : Pending
-Bride's Reception     : Booked
-Groom's Reception   : FIL task

Make Up Artis (MUA)
-Nikah                       : booked
-Bride's Reception     : booked
-Groom's Reception   : booked

Wedding Dress & Accessories:
-Nikah   (bride)                          : done
-Nikah   (groom)                         : pending
-Bride's Reception  (Bride)          : booked
-Bride's Reception   (Groom)       : booked
-Bride's Accessories                    : booked
-Groom's Reception  (Bride)        : done
-Groom's Reception (Groom)      : done
-Groom's Accessories                 : pending

Wedding Shoes:
-Nikah                       : done
-Bride's Reception     : done
-Groom's Reception   : done

Pengapit:
-Nikah                       : pending
-Bride's Reception     : pending
-Groom's Reception   : pending

Official Photographer (OP):
-Nikah                       : booked
-Bride's Reception     : booked
-Groom's Reception   : booked

Official Videographer (OV):
-Nikah                       : booked
-Bride's Reception     : -
-Groom's Reception   : -

PhotoBooth Corner:
-DIY - 80%
-Guestbook - 60%

Kad Kahwin - pending . satu hapah pon xbook lg, disebabkan dewan belom confirm.stress sesangat..:(










pakej candy buffet & chocolate fountain : Lubuk China #engagement

Assalamualaikum...
Harini nk share skit pakej candy buffet and choc fountain utk majlis pertunangan bertempat di taman wiramas, lubuk china.. Taniah bella ucap kn Kepada bakal pengantin ni dan terima kasihh kerana memilih SweetApple CandyBuffet sebagai party planner anda.
Event : Engagement
Tema:pink purple
Lokasi:Lubuk China



pls kawan kawan support my page ye SweetApple CandyBuffet . Jika berminat boleh PM bella.
wassap me at 016 3914894. Area melaka, negeri sembilan, kuala lumpur, selangor.
terima kasih korang!!...:)

Wednesday, April 16, 2014

Pakej candy buffet & choc fountain : Dewan Risda, Ampang #Wedding

Assalamualaikum...
Hari ni bella nk memaklumkn. Cewaahhhh.. Memaklumkan la sgt... Bella nk strt bisnes candy buffet and choc fountain. Sape sape yg memerlukan perkhidmatan ni, boleh la wassap kite ye.
Wassap 0163914894. Kite cover area melaka, negeri sembilan, kuala lumpur, selangor. Pakej Bermula dgn harga rm250.
Gambar dibawah adalah utk majlis perkahwinan. Taniah di ucap kan kepada kedua dua mempelai. Lokasi adalah di Dewan Risda, Ampang. Taniah Iman & Ikin.




Event : Wedding
Lokasi : DEwan Risda, Ampang

Candy buffet mengikut bajet 
Candy buffet  and  choc fountain 
Area melaka, negeri sembilan, selangor, kuala lumpur 
Wassap me 0163914894 

Monday, March 17, 2014

Dugaan Bertunang

Assalamualaikum dan selamat malam...
Rajin betol aku menaip mlm2 cmni. Yelah, ni la caranye utk lepas kn tekanan di jiwa neh..
Bilee bertunang, org mesti ckp, Darah tengah manis tu. Kene banyak bersabar. Aku ni slu jugak la nasihat kn org kl Dorang tgh ade mslh, tp bile kene kt diri sndri. 2x5 je. Haha..
Mlm ni, aku rse ni dugaan bertunang yg ke2 kot dlm tempoh pertunangan kami.
Yg Memula tu mase nk tetap kn tarikh. Ada lah isu2 yg berbangkit. Sakit plk ati aku. Tp now aku blh dah ok.Terime skit2 walau dlm terpaksa!..
And mlm ni, isu baru. Tp Sakit nye hati, kecewa nye hati xmacam dugaan yg first tu.
Mase first dugaan tu, aku rse memang betol2 nk putus. Kt opis tu, rase Sayu je. Apelah nasib aku. Bahagia ke aku nanti. Air Mata, Xyah habaq lah..
Kadang2 tu aku rase, kl dpt pusing kn masa, aku Xnk terima die. Hagagagagagagagaaa......
Smpai mcm tu skli syaitan menghasut....
Pasal pelamin jadi isu, pasal hiv test jadi isu. Masing2 Nak menang. Entahla. Cume aku pelik, xblh ke kaum adam ni beralah skit. Kami ni kaum Hawa memang emotional gile.. Tolong la show ur concern skit!

aku yakin,now syaitan bisik mbisik kan telinge aku.. mcm2 andaian yg dorang reka.. semua jentera2 syaitan dah keluar...

masuk ari ke 2.. aku malas nk pikir pasal tunang lg... bg aku kalau ade jodoh adelah. kalau xde, Allah know better , right?... sedih kali ni xberape sedih sgt mcm first dugaan dulu... kali ni blh calm skit.. cume smpai skung aku xle nk terima sampai la ati die mempertahankan org lain berbanding aku.. ko tau x.. ko nk kawin ngn aku.. ooo..ko xkisah la ye aku g buat HIV test tu sorang2? sangup plk ko ambk cuti balik mlk nk buat kt sana.. hahahahah... tengok2 syaitan mula menguasai minda aku.. xpela... kalo ko rase aku xpenting xkisah pon..

dr semlm sampai ler arini aku dok mengoogle "dugaan tunang".. aku rase dugaan aku xla sebesar mana jika di banding kan ngn blogger lain. syukur alhamdullilah.. cume tulah... hati wanita kan, mudah sgt la terguris nye..mudah sgt la menanggis nye

kadang2 tuh lambat angkat phone pon jadi isu.. . jahat betoi syaitan menghasut cucu Nabi Adam ni.. ape yg boleh buat skung, doa la banyak2 moga jodoh yg dipilih ni yg terbaik...

tip-tip yang boleh dipraktik kan sekire nye anda mengalami nasib yg same dgn aku.. ahahaaa.. tulaa.. pandai sgt nasihat kn org...

1. perbanyakkan membaca Al-Quran - Dugaan dr Allah utk hamba Nya. mungkin aku leka sebelum ni. Ini lah cara nya Dia nak kite makin dekat dengan Nya. Baca la yassin memalam tuh, moga hati jadi makin tenang ( dulu mase putus ngn ex, tiap mlm bace yassin, alhamdullilah.. tenang hati)

2.banyak kan bersabar- bila start je bertunang memang kene la set kt mind tu, dugaan bertunang ni hebat. kene banyak bersabar. aku mse bertunang tu memang da set la kt mind. cume kadang2 jadik kurang sabar mcm skung ni lahh....

3.give and take - yg ni penting.. kadang2 encik tunang yg dulu nye x sensitif, now tetibe jadik sensitif gile..tetibe nak tacing... agk2 member tu da tacing, jatuh kan la ego tu di pujuk nya... lelaki.. biase la, ayat manis skit. pastu dah cool da.. da jadik xmarah dah.. paling tidak pon, sat lg anta la bekal lunch ke dinner ke...pastu ok la balik mood die..

4.selalu berdoa pada Allah- kita sebagai manusia ni memang xkan lari dari sebarang masalah. tidak semua dugaan kita mampu hadapi dengan tenang.kalau tengah susah, mohon la pada Allah di berikan kekuatan utk menempuh dugaan ini dan kalau pada waktu senang mohon la pada Allah supaya memberi kekuatan untuk menempuh dugaan di hari mendatang.

kalau nk di senarai kan memang banyak lagi tips2 berguna sewaktu berhadapan dengan dugaan bertunang ni.
yang penting, kene pandai kawal emosi,pertuturan dan tingkahlaku.
kalau tengah marah tu, mcm2 boleh berlaku. so better diam diri, dr byk bercakap baik diam..

same-sama lah kite berdoa moga jodoh yg dipilih ini adalah jodoh yg terbaik utk diri kita. amin ...


Tuesday, February 25, 2014

wedding Preparation : misi mencari paperbag Murah!

Assalamualaikum..
Minggu Lps  incik tunang ajak la g usha paperbag Murah kat Wakim,  jln raja bot. Ok, nk di jadikan cerite. Kitorang naik la lrt. Turun kt bandaraya. Nk g sogo kate nye.. Pastu incik tunang ajk la g jln raja bot tu. Die kate, Jomla jalan kaki. Dekat aje. Ok, yg kite ni ikot la, sebab ingat betoi la Dekat, rupe nye....makkk aiii jauhhh.. Smpai sakit2 kaki mlm tu. Pulak tu,kitorang smpai je.. Then kedai tu boleh tutupp pulaaaakkkkk......
Waaaaaaaa....rase nk menanggis pon ade. Penat Xyah Citer la. Memang tarik muke la ngn incik tunang...
Rupe nye kedai tu tutupp Ari ahad. Perhatian okay.Ahad tutup!
Niat nk crik paperbag Murah. Sebab Google, keluar kedai tu Murah. Yelah.. Xde rezeki kan.. Lepas tu... Balik laaa


Wednesday, February 5, 2014

Wedding Preparation : Bunga Pom Pom

Assalamualaikum...
Harini nk update pasai bunga Pompom.. Motif bunga ni utk bunga pahar dan groom bride. Tp now br belaja sikit2 buat.
Project pertama buat untuk bride room.

Cubaan pertama...
Xtaw la ni bunga pompom ke bunga mu bunga ku jue ke atau teratai layu di tasik madu. Stress gileeeeee buat..
At last.. Cubaan ke empat, berjaya kot. Sebab opismate ckp "cantik ".tp bella rse mcm xberape nk jdik je?
Hajat utk bride room nk buat cmni..
Bunga pompom tu kt area luar dr love.
Utk decoration love pon Xsiap lg...
Tetibe xckup kain felt.

Nanti da siap semua, bella kasi review. Hope boleh bg idea pd b2b di luar sane.

Monday, February 3, 2014

wedding preparation : membebel sorang sorang diri

ohh yeahh.. tetibe rase mcm nk mbebel la soranh2..
so far yg dah siap design untuk items diy adalah:

1. Guestbook - design done! print out done! cover and accessories - not yet!
2. Stiker Wedding-design done! print out-not yet!
3. Bride Room - inprogress
4. Bunga Telur-not yet!
5. Props-not yet!
6. Photobooth-barang2 dah ade..tinggal nk carik langsir untuk blackdrop nye
7. Candy buffet side-bekas dah ade... printable items belom design lagi!
8. Handboutique-not yet!
9. Hantaran-not yet!


Guestbook:

dah siap design pon... dan jugak print.. kekekeekee
utk sape yg nk diy guestbook ni saya rekemen kan.. jgn pakai paper yg 70 gsm.. nipis sgt... bella beli paper rm11 je.. ade 100 helai... berat die 80gsm...print tau.. jgn potostat..nanti ink black white die x cantik...better print je kt opis tuh.. kekekekekekekkeeee....
lepas siap print, nanti br la beli mounting board....
so far dah beli hiasan utk guestbook tuh, tp di sebab kan haritu dah tersalah beli mounting board.. bella g beli kaler purple.. cantik tu memang cntk.. tp mcm xsesuai je kot.. bile kene pancaran matahari jadi cm kaler biru.. pulak tuh da terbeli hiasan kaler purple jugak.. haaaa hambekkkk kau! kan dah membazir...
so decide, rase nye nk ambk moutning board kaler pink kot...

mounting board purple ni maybe la buat welcome board cmi:

tapi beza nye ngn bella puye die kaler purple la.. maybe pakai chalk kalerful time nk deco tuh...tp bile ade welcome board ni kene ler ade easel kan... xpelaa..easel tuh nanti mintak abah den tolong buat kan.. kekekekekekee


contoh mounting board: die byk kaler, xsemestinye hitam:

aritu ternamapak kt kedai tu kaler pink.. mayb ambk kot kaler pink tuh..

2. stiker wedding:

stiker untuk wedding da siap pon design.. ambk simple aje... sebab buat sendiri and kene potong dlm 1k plus kan.. so sy decide je ambk bentuk empat segi..jenuh le pulak nk potong kt bentuk circle kan...
ckup la time tunang dlu design circle puye...dulu jemputan xramai untuk tunang, rajin la jugak nk ptong stiker circle ni....kl wedding..ohmaiii....jenuhlaa kan.... so decide ambk yg empat segi ajeee


Ni stiker diy time tunang ritu. Yg ni goodies utk fmly tunang time mjlis tunang aritu 
care diy plak: 

1. design dulu stiker nye
2.lepas tuh print je kt paper stiker.. dlm rm0.30 je sehelai.. kemudian print kaler...
buat le kecik2 sikit...so dlm 1paper tuh muat dlm 3+ stiker...
nanti da siap print, bella buat review ye...


3.bride room - still inprogress... 
4. Bunga Telur-not yet!
5. Props-not yet!

props pulak.. dulu props time tunang banyak dah hilang.. aigoooo....
kasi sewa kat org... hilang pastu nile die gnti xsame comey plak yg kite buat.. makk jemaaahh memang stress betoi bab ni.. then kene la start mendesign kan semula props2 ni.. 


6. Photobooth -barang2 dah ade..tinggal nk carik langsir untuk blackdrop nye

photobooth corner plak..ideanye adelah seperti di bawah:




barang2 photobooth corner so far byk dah ade.. jetset bella sewa aje...
lepas tuh mungkin akan gntung langsir yg ala2 vintage gitu..

kemudian kerusi2 meja2 pinjam omak den puye la.. heheh..
nampak x permainannya di situ.. jimat x? kekekekekekee

Idea bella utk photboothh :


meja kerusi tuh boleh ambk kt rumah je.. pinjam omak den puye perabotlaa.. hehehehe
hiasan tu nanti maybe bella tampal kan.. barang2 semua dah ade.. cume nk crik langsir keras ala vintage giteww...



7. Candy buffet side-bekas dah ade... printable items belom design lagi!
8. Handboutique-not yet!
9. Hantaran-not yet!

oklaa...abis sudah dok membebel sorang2 dlm hati....any update nanti bella post ye.. wedding bulan 8.. inshaAllah ade mase lagi utk diy ...

kdg2 stress betol mak jemahh org yg suke ckp.."kan lame lagi"... lame apak anggg..
angg x kawin ang gase lame ler.. ang beli brg gune tunjuk2 boleh ler... mak jemah nk DIY, kene ler strt dr awal.
kite senyum jelaa.. mls nk byk ckp ngn org2 cmni... kekekekekek


oklaaa... assalamualaikum....