Wednesday, July 17, 2013

Shaklee ohh Shaklee ~~

Salam Ramadhan kepada semua.. hari ni sy nk citer siket pasal produk kesihatan Shaklee....
Product ni opismate yg rekemen kan,pastu sy pon try la...
CHEWABLE VITA-C PLUS dr SHAKLEE...

seronok sgt..rase kulit macam makin mulus....
nak tahu x khasiat vitamin ni ape?
  • Membekalkan 100MG Vitamin C yang ditambah dengan rose hips dan bioflavonoids complex. Rose hips dan bioflavonoids ni membantu meningkatkan lagi fungsi vitamin c apabila masuk kedalam tubuh badan kita.
  • Boleh dikunyah dan SEDAP. Mempunyai rasa limau dapat menyediakan vitamin C setara 1½ buah oren sangat ideal untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang sukar untuk menelan pil.
  • Dengan mengunyah Vitamin C Chewable, air liur akan membantu dalam pemecahan Vitamin C, membuatkannya sedia untuk diserap apabila ia disalur ke usus kecil kita. 
  • Pengambilan beberakali sehari akan membantu memastikan penyerapan lebih efektif berbanding jika kita makan beberapa biji sekali gus.. Ingat Vitamin C yang berlebihan akan dikeluarkan melalui air kencing.
  • Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Keperluan Vitamin C dalam badan kita;
  • Membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh supaya sistem imun tubuh lebih tinggi
  • Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam
  • Menguatkan struktur gigi dan gusi
  • Perokok @ mereka yang bergaul dengan perokok memerlukan vitamin C
  • Membina kolagen (sebagai bahan pengikat/pelekat) dalam membinan dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan
  • Pengambilan vitamin C yang mencukupi dalam diet seharian dapatmengurangkan risiko tekanan darah tinggi
  • Membantu proses penghadaman & penyerapan zat besi
  • Individu yang sering stress (tertekan), penat, letih, lesu serta sibuk dengan urusan harian memerlukan vitamin C. Pengambilan vitamin C yang mencukupi dapat membantu mengembalikan hormon stress (hormon yang melawan stress)
  • Bertindak sebagai anti kimia yang menjadi racun dalam tubuh seperti nitrates dan nitrites
  • Memberi perlindungan terhadap penyakit jantung dan mengehadkan 'oxidation' terhadap kolestrol jahat
  • Membentuk Sel-sel darah yang baru (setiap 3 bulan darah dalam badan akan bertukar)
  • Membantu memulihkan selesema, resdung dan bersin waktu pagi.
  • Membantu dalam proses pemulihan kudis
  • Pengambilan vitamin C sebanyak 1000-5000mg sehari dapat mengurangkan risiko /melawan penyakit barah seperti kanser oral cavity, kanser kerongkong, kanser saluran penghadaman, kanser serviks, kanser usus besar (rektum), kanser payudara dan kanser paru-paru
  • Bertindak sebagai "Protector Gate" - setiap masa mesti berada dalam badan kerana sifat vitamin C adalah larut air.

Now.. dah jadik Shaklee member..sape2 yang berminat boleh la drop email kt komen ni...
harga bole d runding lagi....dan kalo order banyak boleh free postage...

ayuhhh...Shaklee ni banyak sgt khasiat nye...ade jugak set untuk ibu mengandung, set berpantang, set menyusu, di samping kecantikan kulit dan kesihatan yang optimum..set diet pon ade taw....

pm sy untuk keterangan lanjut ya....  twinklegurlz@yahoo.com
:)
COD:ALOR GAJAH,TAMPIN,SEREMBAN,SENAWANG,CHERAS,BUKIT JALIL,KINRARA,SRI KEMBANGAN,AMPANG,LRT STESEN

No comments: